Formule 1

Flavio Briatore strijdbaar als altijd: "Ik ga races winnen in 2026, we zullen er alles aan doen om..."

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2024 15:02

Na vijftien jaar afwezigheid besloot Flavio Briatore om terug te keren naar de Formule 1, met de ambitie om het Franse Alpine – onderdeel van Renault - weer aan de top te brengen. Net zoals dat gebeurde ten tijde van Fernando Alonso in 2005 en 2006. "Ik ga de races winnen in 2026", tierde de Briatore door de microfoons van het programma "La Politica nel Pallone" en hij vervolgde: “In 2026 staat het Alpine-team op het podium! Ik weet niet hoeveel podiumplaatsen we krijgen, maar in 2026 staan we op het podium!

Flavio Briatore F1 Alpine Renault
Flavio Briatore: “In 2026 staat het Alpine-team op het podium. Ik weet niet hoeveel podiumplaatsen we krijgen, maar in 2026 staan we op het podium!"

Veel handicaps
“Dit jaar hebben we veel handicaps die ik je niet kan vertellen. We zijn aan het opruimen, we hervormen het hele team. Ik heb volledige bevoegdheden gekregen van president De Meo, en als ik bevoegdheden heb, gebruik ik ze, het is niet zo dat ik anderen die bevoegdheden laat gebruiken. Ik garandeer je dat we in 2026 tijdens een TV-uitzending zullen praten over de Alpine-podiums."

Komst van Carlos Sainz?
Ten slotte sprak Briatore ook over de mogelijkheid om Carlos Sainz in te lijven bij Alpine voor 2025, waarbij de Spanjaard nu de verloofde van Williams lijkt te zijn. Naar het schijnt is het Engelse de besluiteloosheid van de Spaanse Ferrari-coureur beu en zou Williams hebben besloten zich tot andere coureurs te wenden, zoals Ocon en Bottas.

"De beste zal winnen!"
Briatore reageerde op de vraag over een eventuele komst van Sainz: "Is het mogelijk dat Sainz interessant is? Veel! We zullen het de komende dagen zien, ook al is het op dit moment bij Alpine niet zo, dat één rijder een groot verschil maakt. We moeten eerst de auto op orde krijgen en dat gaat heel goed met Gasly. We hebben ook de mogelijkheid om Doohan in te zetten. Het is natuurlijk ongelooflijk dat Carlos vrij is. We zijn allemaal bereid om hem in het team te laten passen. Dus daarin zullen we er alles aan doen, net als alle andere teams. Zoals altijd zal de beste winnen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS