Formule 1

Ferrari bijt zich stuk op Max Verstappen: "Vettel is gewend dat iedereen op zij gaat voor hem"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2018 07:33 • Print artikel

Jos Verstappen zag hoe Ferrari zich in de Grand Prix van Japan stukbeet op zijn zoon Max Verstappen. In het programma Peptalk op Ziggo Sport geeft Verstappen senior zijn mening over de aanvalsdrift van Sebastian Vettel in de Grand Prix van Japan, waar Max en Seb met elkaar in aanraking kwamen toen de Ferrari-rijder Verstappen aantikte.

Max Verstappen F1


“In die bocht kom je met 280 kilometer per uur aan en je neemt de bocht met 200 kilometer per uur. Je remt maar een klein moment en ik denk sowieso dat het een moeilijke bocht is om in te halen. Vettel is gewend dat iedereen op zij gaat voor hem en zeker auto’s met Ferrari-motoren. Dat zie je ook in de race. Alleen weet hij hoe lastig het is om Max in te halen en ik denk dat hij daar te optimistisch was.”

Zowel Max als Jos snakken naar de nieuwe Honda F1-krachtbron, maar Jos vindt dat alle partijen het seizoen professioneel moeten afmaken. “Ze moeten dit seizoen netjes afmaken, zo professioneel mogelijk en dan kunnen ze volgend jaar opnieuw beginnen. Max weet precies wat er allemaal gebeurt. Max is er dit jaar niet geweest, maar vorig jaar is hij wel bij Honda geweest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS