Formule 1

Fernando Alonso sluit een terugkeer naar de Formule 1 in 2020 niet uit: "Vol seizoen terug in de F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2018 07:45

Fernando Alonso verlaat aan het einde van het seizoen de Formule 1. De coureur gaat volgend jaar wederom de 24 uur van Le Mans rijden, waar hij zijn overwinning gaat verdedigen. Daarnaast staat ook de Indy 500 op de planning om deTriple Crown te voltooien. Toch sluit de McLaren-coureur een terugkeer in de Formule 1 niet uit.

Fernando Alonso portret

“Er gaan wat meer uitdagingen komen dan de Indy 500”, zei Alonso tegen Xinhua. “Ik heb het gevoel dat ik mijn batterij volgend jaar weer een beetje moet opladen. Maar in 2020 kan er een mogelijkheid zijn om een volledig seizoen IndyCar te doen, of een vol seizoen terug in de F1 of een volledig seizoen in een andere klasse.”

Tegelijkertijd denkt de McLaren-coureur dat hij dit jaar meer klaar gaat zijn voor de Indy 500, wat alweer zijn tweede race gaat worden. “Die ervaring gaat de sleutel zijn, omdat ik de race ken en ik meer weet van het evenement”, zei de 37-jarige coureur. “Het zijn lange twee weken en ondanks dat de kwalificatie en het raceformat makkelijk lijkt voor mensen die het al jaren doen, was alles nieuw voor mij. Dus ik denk dat de ervaring een grote hulp gaat zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS