Formule 1

Dr. Helmut Marko voorspelt het volgende F1-team van Adrian Newey.; het is niet wie je denkt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2024 16:25

Dr. Helmut Marko zegt dat hij Adrian Newey niet in het rood ziet, maar eerder in een 'geweldige kleur zoals groen'.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


En het toeval wil dat Aston Martin ook op de shortlist staat om het veelgeprezen ontwerpgenie in te lijven.

Red Bull kondigde in de aanloop naar de Grand Prix van Miami aan dat Newey het team volgend seizoen zou verlaten, nadat hij zich al had teruggetrokken uit de Formule 1-activiteiten.

De 65-jarige ontwerper, wiens Red Bull auto's dertien titels hebben gewonnen, zal ergens in het eerste kwartaal van 2025 afscheid nemen van het team.

Maar waar hij nu naartoe gaat, weet zelfs Newey niet. De designlegende wordt alom in verband gebracht met Ferrari en heeft naar verluidt al een ontmoeting gehad met een vertegenwoordiger van de Scuderia, terwijl Aston Martin bereid is om een groot geldbedrag voor hem op tafel te leggen.

Volgens Craig Slater van Sky Sports hebben 'een dozijn mensen die Adrian vrij goed kennen' hem verteld dat Newey naar Ferrari 'echt potentie' heeft. Hij zegt ook dat ‘dertig mensen' hem hebben verteld dat Aston Martin dat niet heeft.

Maar volgens Marko, iemand die Newey wel degelijk goed kent, zou Aston Martin weleens zijn voorkeursoptie kunnen zijn. “Welke kleur zie ik Newey in de toekomst? Het rood botst een beetje met het donkerblauw”, aldus Marko. “Maar alles is mogelijk met een geweldige kleur als groen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS