Formule 1

De druk op Sergio Perez neemt meer-en-meer toe omdat hij Max Verstappen niet steunt

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2021 17:06 • Print artikel

De druk neemt langzaam maar zeker toe op de schouders van Sergio Perez bij Red Bull. De zeer ervaren Mexicaan werd opgeroepen als teamgenoot van Max Verstappen voor 2021, nadat eerst Pierre Gasly en daarna Alex Albon moeite hadden om dicht bij het tempo van de Nederlander te komen. Maar nu er vier races in het seizoen zijn verreden, wordt duidelijk dat Perez in de races ook nog niet dichtbij genoeg komt, om een aanvullende rol te spelen voor Verstappen. "Aan het eind van de dag ben ik altijd alleen in een gevecht", gaf Max Verstappen vorige week toe.

Max_Verstappen_en_Sergio_Perez_toename_druk

Aanvallen op de limiet
"Zij (Mercedes, red.) kunnen gemakkelijk een pitstop maken omdat er een gat is, dus dat helpt niet", voegde hij eraan toe. De uitgesproken wereldkampioen Jacques Villeneuve uit 1997 is het ermee eens dat Red Bull nog steeds geen meer competitieve tweede coureur in huis heeft. "Verstappen is altijd gewend om op de limiet aan te vallen", citeert Speed Week. "Wat hij nu nodig heeft, is een goed tempo van zijn teamgenoot, zodat hij Max kan steunen in de strijd tegen Mercedes."

Overwinning gekost
Zelfs Dr. Helmut Marko van Red Bull denkt dat de afwezigheid van Perez bij het topgevecht in Barcelona, Verstappen zelfs de overwinning heeft gekost. Toen hem werd gevraagd of de Nederlander in Spanje had kunnen winnen, zei Marko tegen motorsport-magazin.com: “Ja. De oplossing zou zijn geweest om Perez in de onmiddellijke nabijheid van de eerste twee te hebben. Dan had Lewis Hamilton langs Perez moeten komen en dat zou zeker niet gemakkelijk voor hem zijn geweest", voegde hij eraan toe.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS