Formule 1

Christian Horner over Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen: "Wij zijn van mening dat Yuki Tsunoda..."

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juli 2024 09:01

Nu de zaak Sergio Perez steeds meer oplaait, behoren de coureurs van de Red Bull-familie tot de allereerste kandidaten om de Mexicaan te vervangen. De drie namen die steeds opduiken zijn Liam Lawson, Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. Het is echter opvallend dat we het minst horen over de 24-jarige Japanner. Want hij levert dit jaar wčl degelijk de nodige prestaties! Yuki Tsunoda heeft door de jaren heen aangetoond dat hij een coureur is die voortdurend groeit. Hij is weliswaar nog ver verwijderd van het niveau van Max Verstappen, maar hij is wčl een familielid die de komende jaren een kans verdient. Helmut Marko gaf zijn steun voortdurend al aan de Japanner, maar Red Bull-teambaas Christian Horner lijkt nu ook overtuigd te zijn. Hij sprak in Silverstone over de toekomst van de Japanse coureur.

Yuki_Tsunoda_portret F1 Racing Bulls
Yuki Tsunoda

“Wij nemen alles voortdurend in overweging. Wij zijn van mening dat Yuki Tsunoda over een ongelooflijk talent beschikt en daarom hopen wij hem de komende jaren meerdere opties te kunnen bieden. Hij is Red Bull-coureur en heeft een contract bij Red Bull. Je weet maar nooit, misschien krijgt hij een test. Het gaat heel goed met hem, hij scoorde ook weer een punt op Silverstone. Hij heeft veel kunnen leren van Daniel (Ricciardo, red.), maar hij is geen groentje meer: hij heeft genoeg ervaring en dat bewijst hij op de baan ”, aldus Christian Horner. Veelbelovende woorden over Yuki Tsunoda, die in Silverstone zijn zesde puntenfinish in de F1-Top-10 in 2024 realiseerde. En die bovendien keer op keer zijn teamgenoot Daniel Ricciardo te snel af is. Desondanks is hij nooit in beeld geweest als kandidaat voor een contract voor het tweede Red Bull-stoeltje. Maar zaken veranderen snel in de Formule 1. Tsunoda zijn progressie is ook opgevallen bij Honda, dat binnenkort de overstap maakt naar Aston Martin. Ook geen verkeerde partij voor de Japanner…

Yuki Tsunoda cockpitBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS