Formule 1

Christian Horner: "Als we zien en horen wat er in de pijplijn zit... Op papier is één ding, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2018 09:03 • Print artikel

Red Bull kende een sterk einde van het seizoen. Na de zomerpauze was het wederom Max Verstappen, die achter Lewis Hamilton in de dominante Mercedes de meeste punten pakte. Teambaas Christian Horner is dan ook tevreden, maar hij is ook duidelijk over wat ze van Honda nodig hebben.

Max Verstappen F1

“Het is altijd makkelijk te zeggen met als, mits, maar, maar als er nog een 40kw [+/- 50pk] achter in de auto had gelegen, had het seizoen er behoorlijk anders uitgezien”, vertelde Horner tegenover het Engelse Autosport. “Petje af voor iedereen in Milton Keynes voor wat zonder twijfel een van onze beste chassis ooit is. Wanneer je kijkt naar de andere teams met dezelfde motoren, dan is er een wereld van verschil.”

Red Bull gebruikte bij de laatste races de nieuwe specificatie van de Renault-motor, maar claimt dat de Honda, waarmee ze volgend jaar gaan rijden, sneller is. “We gaan er zeker een heel stuk dichterbij zitten”, zei de teambaas wanneer hem wordt gevraagd over het prestatiepotentieel van de Honda. “Als we zien en horen wat er in de pijplijn zit... Op papier is één ding, maar de stopwatch liegt uiteindelijk nooit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS