Formule 1

Charles Leclerc met handen in het haar: “We snappen het nog niet, absoluut geen grip”

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juni 2024 12:00

Het team van Ferrari beleefde een teleurstellende dag in Canada. Beide coureurs van het legendarische team wisten namelijk niet door het tweede deel van de kwalificatie te komen. Charles Leclerc lijnt op als elfde, met teamgenoot Carlos Sainz direct achter zich. De Monegask is niet tevreden, maar snapt vooral niet waar het gebrek aan tempo vandaan komt. Frustratie alom bij de Italiaanse formatie.

null

Twee weken geleden was het nog jolijt bij Ferrari. Toen verzekerde Leclerc zich van een overwinning op zijn thuiscircuit in Monaco. De Ferrari-coureur gold voor de start van dit weekend ook als één van de favorieten voor de eindzege voor zondag, maar die kans lijkt nu wel verkeken.

In de kwalificatie waren niet alleen Red Bull, Mercedes en McLaren Ferrari te snel af, maar Aston Martin, Williams en Racing Bulls waren met ten minste één auto sneller dan de Italiaanse grootmacht.
Leclerc is na zijn zegetocht door het Prinsdom dan ook buitengewoon gefrustreerd door dit tegenvallende resultaat: "We snappen het nog niet. We moeten er wel naar gaan kijken, want sinds de derde vrije training zijn we helemaal nergens. De auto voelt slecht aan. Hij voelt gewoon slecht aan. Er is absoluut geen grip."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS