Formule 1

Carlos Sainz had de pitmuur van Ferrari niet nodig om hem te vertellen wat hij moest doen

Uitgegeven door Peter Vader • 19 september 2023 05:02

Met een uitstekende tactiek in zijn hoofd, reed Carlos Sainz zondagmiddag in Singapore ogenschijnlijk moeiteloos naar de overwinning. Meestal wordt een coureur op die positie behoorlijk gesouffleerd over de boardradio door zijn race-engineer, over de te volgen strategie. Maar Sainz had de pitmuur van Ferrari niet zondagmiddag niet nodig om hem te vertellen wat hij moest doen. “Ik had altijd het gevoel dat ik de hoofdruimte en het tempo in handen had om te doen wat ik wilde doen”, vertelde hij na de Grand Prix aan verslaggevers. “Ik ga niet liegen, je staat onder druk en je staat duidelijk op het punt om welke fout dan ook te maken, maar ik voelde me onder controle, ik had het gevoel dat ik het goed aankon en we brachten de overwinning naar huis. Dat was het beste gevoel”, benadrukte de Ferrari-coureur.

Fred Vasseur viert de Ferrari-overwinning door Carlos Sainz een champagnedouche te gevenFred Vasseur viert de Ferrari-overwinning door Carlos Sainz een champagnedouche te geven

De fijne balans was tussen Norris te dichtbij laten komen en proberen in te halen, en niet dichtbij genoeg komen en de verbinding verliezen. “Er was in het bijzonder één ronde waarvan ik denk dat Lando zich verdedigde in 16-17, en daarna moest ik veel langzamer rijden in (bochten) één-twee-drie om hem weer DRS te geven”, zei hij.

“Ik denk dat die zet mijn race heeft gered, en ook de P2 van Lando, omdat ik het gevoel heb dat ik daar, anders, ook dood vlees zou zijn geweest. Als de Mercs Lando zouden zijn gepasseerd, denk ik dat ze mij vrij gemakkelijk hadden kunnen passeren”, meende de tweevoudig Grand Prix-winnaar.

Ferrari-baas Fred Vasseur zei dat zijn coureur het het team gemakkelijk had gemaakt. “Het was een vreemd gevoel voor mij op de pitmuur, omdat ik de laatste paar ronden niet al te veel stress had. Deels is het het gevoel dat Carlos de situatie echt onder controle had”, zei de Fransman.

Carlos Sainz wint GP Singapore 2023 met FerrariBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS