Formule 1

Button verwacht Alonso terug: "Als McLaren snel is en ze races winnen, komt hij terug in de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 augustus 2018 10:11 • Print artikel

In de aanloop naar de 6 uur van Silverstone liet Fernando Alonso weten dat hij geen definitief afscheid neemt van de Formule 1. De Spanjaard sluit een terugkeer naar de hoogste klasse van de autosport niet uit. Voormalig teamgenoot Jenson Button gelooft dat de wereldkampioen F1 van 2005 en 2006 dat ook werkelijk kan.“Het komt altijd aan op het individu als hij er voor kiest om de Formule 1 te verlaten”, zei Button tegen het Engelse Autosport. “Hij heeft hetzelfde gedaan als waarvoor ik koos, vertrekken, maar een open vertrek, voor een jaar, om terug te gaan. Ik denk dat de juiste optie is om te doen. En als de McLaren snel is en ze races winnen, komt hij terug in de Formule 1, zeker.”

“Elke coureur in de wereld houdt er van om een winnende auto in de Formule 1 te hebben. Je gaat met pensioen, denk ik, omdat je verveeld raakt van het reizen of de stress er van en als je resultaten er niet zijn, dan is er geen reden om daar te zijn. Als de auto snel is, weet ik zeker dat hij er terug in wil springen in 2020.”

Zelf verklaarde Alonso zijn vertrek vanwege de slechte actie op de baan en de middelmatige resultaten van McLaren. Die motivatie kan volgens Button in twijfel getrokken. “Zijn commentaar was misschien niet het beste excuus, voor wat betreft ‘het racen is saaier’. Ik bedoel, hij racet in het WEC en de enige competitie zijn zijn teamgenoten, begrijp je wat ik bedoel”, reageert Button. “Ik denk niet dat je dat echt kan zeggen, maar ik begrijp waar hij staat. Als hij racet voor het winnen, dan gaat hij er meer van genieten.”

“Maar wanneer je meerdere wereldtitels hebt gewonnen zoals hij en je vecht in het middenveld, wordt het na een tijdje saai.”

Wanneer de coureur naar de carričre in de F1 bekijkt, ziet Button zichzelf als de lastigste teamgenoot. In het verleden zei de Brit al dat de tweevoudig wereldkampioen lastiger was dan Lewis Hamilton.

“Hij is exceptioneel geweest, om twee wereldtitels te winnen en er een aantal keren zo dichtbij gezeten te hebben. Er zijn weinig mensen die dat hebben gedaan”, zegt Button. “Mijn zwaarste teamgenoot. Ondanks dat, heb ik er van genoten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS