Formule 1

'Als mijn moeder ballen had...' - Max Verstappens hilarische antwoord op safety car-vraag

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2024 10:35

Max Verstappen is niet bereid om te debatteren over de vraag of de safety car Lando Norris wel of niet de overwinning heeft bezorgd in Miami, want, zoals hij stelde, ‘het is altijd als, als, als'.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Norris werd pas de tweede niet-Red Bull-coureur die een Grand Prix won sinds 2022 toen hij Verstappen na een safety car-herstart afhield en won in Miami. Het was een resultaat dat kenners deed debatteren over de vraag of Norris zou hebben gewonnen als de safety car er niet was geweest...

Terwijl zijn rivalen hun pitstops afwerkten (Carlos Sainz was de laatste van de kanshebbers) reed Norris aan de leiding en kreeg hij een vrije stop toen Kevin Magnussen en Logan Sargeant crashten.

Norris kwam binnen vanaf P1 en kwam op P1 naar buiten. Hij nam de herstart voor Verstappen, de regerend wereldkampioen F1 probeerde aan te vallen in bocht 1, maar die poging mislukte en vanaf dat moment ging Norris ervandoor. Hij won de race met zeven seconden voorsprong.

Op de vraag of de vrije pitstop Norris aan de overwinning hielp, antwoordde Verstappen: “Het is altijd als, als, als, toch? Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn. Zo gaat dat in de racerij. Soms pakt het goed voor je uit, soms niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS