Formule 1

Afscheid in glorie voor Lewis Hamilton, hij kan nu met opgeheven hoofd Mercedes verlaten, maar daarna...

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 16:00

Na zijn spectaculaire overwinning in Silverstone vraagt menigeen zich af of de zevenvoudig wereldkampioen er geen spijt van heeft dat hij Mercedes gaat verlaten om met Ferrari te gaan rijden. Lewis Hamilton heeft erop gereageerd en heeft er een duidelijke mening over: zijn overwinning op Silverstone zorgt ervoor dat hij met een glimlach afscheid kan nemen van Mercedes, dat gedurende een groot deel van carrière zijn familie was. “Voor mij zou het bitterzoet zijn geweest om het team aan het einde van het jaar te verlaten zonder te genieten van een moment zoals dat op Silverstone. We zijn allemaal samengekomen, we hebben allemaal geweldig werk geleverd om de auto terug te brengen naar een veel mooiere positie, waardoor alles ten opzichte van de basis van vorig seizoen is veranderd. Mijn doel was dus om met een hoogtepunt te vertrekken, niet met een trieste situatie!”

Lewis Hamilton F1 Grand Prix winnaar Groot-Brittannie

"Het is nog niet af"
Er is gigantisch veel werk verzet door Mercedes en door Lewis Hamilton, maar het is nog niet af. Voor de Engelsman is de Mercedes niet de hoeksteen van het geheel: “Er is nog een lange weg te gaan. De auto is zeker niet de beste op de grid. We zijn allemaal heel dichtbij en ik hoop dat we binnenkort, misschien met de volgende updates, in een nog solidere positie zullen verkeren met als doel consistenter aan de kop van het veld te vechten.”

Een nieuwe, zware taak
Hamilton wijst terloops ook nog even op de situatie waarin Mercedes zich aan het begin van het F1-seizoen 2024 bevond. Hij nodigt uit om de groei van de ‘Silver Arrow’ gedurende de eerste helft van het jaar te observeren: “Nee. Ik denk dat we toen we aan het seizoen begonnen een auto hadden die niet eens in de buurt van de Red Bull kon komen. Het leek niet eens mogelijk dat we maar één overwinning konden behalen in dit kampioenschap ..." Dat is afgelopen zondag dus wel gelukt. Nota bene voor zijn thuispubliek! Lewis Hamilton kan nu met opgeheven hoofd Mercedes verlaten om aansluitend bij Ferrari aan een nieuwe, zware taak te beginnen…

Lewis_Hamilton_Ferrari_RX_680Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS