Karting • Chrono

Bruno Mulders in topvorm: "Wie kan nu zeggen dat hij een race wint met een spin van 360 graden?”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2018 15:12 • Print artikel

EINDHOVEN – Na zijn zege tijdens de vorige ronde van het NK Rotax Max bewees karter Bruno Mulders in Eindhoven bij de derde ronde van het Nederlands kampioenschap dat hij niets aan snelheid heeft ingeboet. De tienjarige rijder uit Bilthoven werd eerste in de MicroMax-klasse en heeft zo een flinke opmars gemaakt in het kampioenschap.

Bruno Smulders met grote beker

“Het was zeker een mooi weekend”, zei Bruno triomfantelijk. “Ik voel me goed. Ik heb weer een race gewonnen. In Berghem won ik de vorige keer ook al. Waarom het zo goed gaat, weet ik niet. Ik ben altijd wel goed geweest in de regen. Dat heb ik nu ook laten zien en daar ben ik heel blij mee.”

Vlak voordat Bruno op circuit De Landsard zijn finale moest rijden, was het opgehouden met regenen, maar was de baan nog nat. Na zijn tweede plaats in de kwalificatie en zijn derde plaats in de prefinale, liet de getalenteerde karter in de belangrijkste race van het weekeinde zien wat hij waard was. Met een voorsprong van maar ruim zes seconden op de nummer twee kwam hij als winnaar over de finish.

Dat was niet per se een grote verrassing voor hem. “Ik vind dit vooral in de regen een fijne baan. In de bochten begint hier altijd snel een droge lijn te komen. Die is vaak lastig te zien, maar als je hem ziet, kun je een grote voorsprong pakken.”

Toch was die grote voorsprong niet zo ‘gewoon’ als die leek. Bruno: “We wilden in de finale op slicks beginnen, maar de banden konden niet gescand worden. Toen hebben we regenbanden gepakt. En dat was maar goed ook. Op slicks had ik het denk ik ook wel goed gedaan, maar dan had ik niet met zo’n groot gat kunnen winnen.”

Zelfs een spin van 360 graden bracht Bruno niet van zijn apropos. Het gebeurde na de chicane, maar hij had inmiddels zo’n grote voorsprong opgebouwd dat hij begon te rijden zonder zijn koppositie te hoeven prijsgeven. “Ik schrok wel even, maar toen ik weer reed dacht ik: gelukkig. En ik dacht: misschien moet ik wat rustiger rijden en net niet de hele tijd zo hard mogelijk.” Uiteindelijk kwam het dus goed en kon Bruno met een lach terugkijken op zijn capriool. “Ik vind het nu eigenlijk wel leuk. Wie kan nu zeggen dat hij een race heeft gewonnen met een spin van 360 graden?”

Bruno Smulders wint in Eindhoven NK Micro Max

Of het zijn mooiste race tot dusver was? “Misschien wel. Ik vind het moeilijk te zeggen. In Berghem reed ik in de regen van de laatste naar de eerste plaats. Toen had ik ook een grote voorsprong. Dus ik twijfel over welke de mooiste is.” Hoe dan ook: hij heeft goede zaken gedaan in het kampioenschap. Hij staat nu op de tweede plaats en er zijn nog vijf ronden te gaan in het NK. “Mijn doel is om kampioen te worden!”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Holland Trading Group, Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen en Liverbird.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS