Karting • Chrono

Bruno Mulders dendert via een magistrale inhaalrace naar titel winterkampioen Micro Max!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 maart 2018 02:09 • Print artikel

BERGHEM - De eerste keer dat karter Bruno Mulders aan een kampioenschap in tweetaktkarts meedoet, krijgt hij zowaar de kampioensbeker uitgereikt. Als dat geen mooie motivator is voor de talentvolle rijder uit Bilthoven! Hij won zondag in Berghem de Winter Cup in de Micromax-klasse van NK-organisator Chrono en straalde van top tot teen!

Bruno Mulders

"Het is de eerste keer dat ik een beker win", zei de tienjarige coureur met een lach. "Ik was al weleens gedeeld eerste geworden, maar omdat ik toen in de kwalificatie lager was geŽindigd dan de andere winnaar, werd ik uiteindelijk tweede."

In Berghem zondag dus niet, daar pakte hij op fraaie wijze de overwinning, maar daar moest Mulders hard voor strijden en een inhaalrace inzetten. In de slotfase kwam hij dichter en dichter bij de rijders op kop, totdat hij de aansluiting gevonden had. Daarna was het erop en erover. "Ik heb vandaag met het mes tussen de tanden de finale gereden. Ik dacht wel: hoe lang gaat die nog duren? Het gat werd steeds kleiner, maar ik was bang dat ik het niet op tijd zou kunnen dichtrijden."

Zijn winst was precies wat de coureur van Hugo Motorsports nodig had om het kampioenschap te winnen. Tijdens de eerste Winter Cup-wedstrijd, in december op de kartbaan van het Duitse Kerpen, was hij zesde geworden. Nu kon hij na afloop dus toch nog de kampioensbeker boven zijn hoofd torsen. Een mooie beloning voor al het harde werk in de winter en voor Bruno bovendien het bewijs dat hij de juiste keuze qua sport heeft gemaakt.

Hoe dat zit? Hij was voorheen voetballer, maar die sport vond hij op een gegeven moment niet meer leuk. "Ik had er gewoon geen zin meer in. En toen gingen we karten tijdens de verjaardag van een vriendje. Er waren allemaal oudere jongens bij en ik werd vierde." Dat smaakte naar meer. "Een vriend van mijn vader had een kartbedrijf. Hij heeft ons meegenomen naar de buitenbaan in Driebergen om te gaan trainen. Later ben ik kartlessen gaan volgen bij Kart Centrum Lelystad."

Bruno vond in het karten wat hij in het voetbal niet had: "Je moet het rijden in het karten echt zelf doen. Als je een fout maakt, moet je die zelf goed maken. In het voetbal doe je dat met het team. Verder vind ik de snelheid van het karten heel erg leuk."

Close finish Micro Max Bruno Mulders

Vorig jaar reed hij nog in een viertaktkart in de Parolin Rocky-klasse. Dit seizoen debuteerde Bruno in een tweetaktkart. Hij rijdt nu dus op het hoogste niveau in Nederland. En dat hij het in de Winter Cup goed zou doen, was zelfs al een beetje verwacht. Tijdens de laatste ronde van het BNL-kampioenschap in BelgiŽ van vorig jaar had de snelle Utrechter meegedaan bij wijze van oefenwedstrijd. Dat hij het hogere niveau aankon, bleek wel uit zijn resultaat: hij werd prompt vierde.

Zijn ambitie voor dit seizoen is dan ook helder: in de top eindigen! "Als me dat lukt, maak ik misschien wel de overstap naar de Minimax", zei Bruno. Hij keek er al naar uit. "Ik wil steeds sneller!"

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: HTG, Holdinga Matthijssen Kraak en Liverbird.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS