Autosport NL • Autosport NL Diversen

Lorenzo van Riet laat snelheid zien in Zolder en pakt podiumplaats: "Ik richt me nu vol op het autoracen"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2018 15:54 • Print artikel

Lorenzo van Riet heeft tijdens de Superprix in het Belgische Zolder de derde plaats behaald in de Ford Fiesta Sprint Cup. In een spectaculaire eerste race was de 18-jarige coureur uit Castricum nog vierde geworden in de klasse tot en met 24 jaar. Een race later reed hij naar de derde plaats op het podium. Van Riet toonde het hele weekend zijn snelheid en kon zich net als in de eerste race op Circuit Zandvoort met de voorste meten.

Lorenzo van Riet


In de kwalificatie op Circuit Zolder had Van Riet de zesde tijd gereden en hij startte de eerste race vanaf P5. Bij de Ford Fiesta Sprint Cup wordt de eerste race namelijk met een 'reversed grid' gestart voor de eerste tien coureurs. Vroeg in de race zag het er niet naar uit dat Van Riet hoge ogen zou gaan scoren. Een touché in de eerste ronde wierp hem terug naar de staart van het veld.

“We reden met zijn drieën naast elkaar naar beneden richting de tweede chicane”, vertelde Van Riet. “Er was geen ruimte en ik kon het contact niet vermijden. Vanaf helemaal achteraan heb ik ronde voor ronde mensen ingehaald. Vooraan kon ik niet meer komen, daar rijden ze natuurlijk ook steeds harder, maar de snelheid zat er goed in.” Van Riet had lange tijd met 1:57.702 de snelste raceronde staan, maar die werd op het laatst nog verbeterd. Zijn inhaalslag was in ieder geval indrukwekkend en beloofde veel goeds voor de tweede race.

Lorenzo van Riet


Ook in de tweede race ging het aanvankelijk niet zoals hij wilde. “Bij de start van de tweede race verloor ik wat plekken, maar die maakte ik weer goed gedurende de race. Daarna heb ik wat geluk gehad. Uiteindelijk toch naar het podium.” Het was voor Van Riet zijn tweede podium van dit seizoen. Bij de eerste Ford Fiesta Sprint Cup op Zandvoort noteerde hij al een podiumplaats in de klasse tot en met 24 jaar.

Lorenzo van Riet


Van Riet combineerde het autoracen met karten, maar richt zich nu volledig op de autosport. “Het karten is over en ik richt me nu vol op het autoracen.”

Op het Belgische Circuit werd in hetzelfde weekend ook de Supercar Challenge gehouden en reden ook de GT’s en Prototypes. Klassen en auto’s die Van Riet wel aanspreken. “De Ford Fiesta Cup is een ideale instapklasse. De Supercar Challenge zou een mooie volgende stap zijn. Ik wil graag naar een klasse met meer geweld.”

Lorenzo van Riet dankt zijn sponsors FEBO, Van Riet Auto’s, Ferry Monster Autosport en Oldenburg Auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS