Autosport NL • Autosport NL Diversen

Erik van Loon gaat voor podium in Zandvoort 500: "Maar het wordt lastig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 november 2022 01:19

Morgenmiddag om half 1 start de Zandvoort 500, de eerste race uit de Winter Endurance Series. Erik van Loon staat, samen met Harrie Kolen en Frans Verschuur, aan de start in de Renault Sport R.S. 01. In een competitief startveld met diverse Porsches en andere snelle auto’s hoopt Van Loon op een podiumplaats. Vrijdag heeft het team al getraind op een nat CM.com Circuit Zandvoort.

Erik van Loon Zandvoort 500

“Het is echt een genot om met de Renault te rijden,” vertelt Van Loon. “Het was alweer even geleden sinds de vorige race, maar het voelt meteen weer vertrouwd. Ondanks dat het heel de dag heeft geregend, hebben we wel goed kunnen rijden. Zaterdag lijkt het droog te blijven, maar wordt het wel wat kouder dan vandaag. We beginnen de dag met twee korte trainingen en vanaf half 1 start de race. Het is ook leuk om weer samen met Harrie te rijden en deze keer ook met Frans. Ik heb er heel veel zin in. Het podium wordt lastig, maar we gaan ervoor.”

De eerste training duurt van 9:00 tot 9:30 daarna volgt om 10:30 de kwalificatietraining, die duurt tot 11:00 uur. Om 12:00 uur begint de startprocedure en om 12:30 start de race. De race is 500 kilometer lang, dat zijn 118 rondjes met een maximale tijdsduur van 4 uur. Om 16:30 uur is de finish en aansluitend de prijsuitreiking.

Erik van Loon is allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS