Autosport NL • Autosport NL Diversen

St-Paul Historic Zandvoort Trophy 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 maart 2024 22:00

In het weekend van 11 en 12 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) voor de 47e keer de Historic Zandvoort Trophy. Dit jaar is de hoofsponsor St. Paul. Het belooft een mooi weekend te worden met als hoogtepunt vier spectaculaire historische raceseries, namelijk het Reco NK GTTC (’66-’81), het Hankook NK HARC 82-90, de formulewagens van FFR-FOR en pre-war actie met de MG versus Austin 7 Challenge. De St-Paul Historic Zandvoort Trophy wordt dit jaar georganiseerd door de HARC in samenwerking met 402 Automotive en Octane. Naast de races is zijn er showpaddocks met meer dan 1.000 oldtimers en youngtimers en en er is een Concours d’Elegance powered by Octane Magazine.

11 en 12 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) voor de 47e keer de St-Paul Historic Zandvoort Trophy


Op zondag 12 mei 2024 van 09:00 tot 17:00 is de publieksdag van het raceweekend met het Concours, de showpaddocks en de races. Op zaterdag 11 mei worden met name trainingen en kwalificaties gereden van de raceklasses. De toegang voor de zaterdag is gratis, voor de het evenement op zondag kunnen entreetickets worden gekocht.

Bezoekers kunnen hun ogen uitkijken bij de races en de paddocks. Zo zal de showpaddock helemaal vol staan met young- en oldtimers uit alle hoeken v n Nederland. De meest unieke en in perfecte staat verkerende bolides zullen niet alleen stilstaand te bewonderen zijn, maar ook in actie op de baan! Tijdens de St. Paul Historic Zandvoort Trophy is het ook mogelijk om met je eigen historische auto deel te nemen aan al het baangeweld. Zo kun je meedoen aan het rijden van de parade op een lager tempo of juist aan het vrij rijden op een wat hoger tempo.

Tijdens de St-Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 komen er twee racegroepen van de HARC in actie waarin wordt gestreden om de twee officiële Nederlandse historische kampioenschappen. Spektakel gegarandeerd! In het Hankook NK HARC 82-90 strijdt een dik bezet veld van BMW’s, Mazda’s, Porsches en Mercedessen om de eer. Het Reco NK GTTC kent een grote variatie aan deelnemende auto’s, nog aangevuld met de Britse sportwagens van de MG Triumph Competitions. Een internationaal gezelschap van coureurs komt in actie met hun spectaculaire eenzitters in de Formula Ford Racing-Formula Opel Racing klasse. Daarnaast verschijnen er echte oudjes op de baan, een strijd
tussen vooroorlogse sportwagens in de MG versus Austin 7 Challenge.

Op zondag 12 mei nodigt Partner Octane Magazine nodigt zijn lezers uit om hun mooiste auto’s mee te nemen, terwijl 402 Automotive op zondag 12 mei onder de vlag van de Historic Zandvoort Trophy vele klassiekers naar Zandvoort zal trekken. Diverse merkenclubs hebben zich al aangemeld. Op het Concours d’Elegance powered by Octane worden historische auto’s door een deskundige jury beoordeeld en dingen mee naar de winnaarsbeker!

Uiteraard wordt de paddock omlijst door diverse shops en stands met interessante zaken voor de klassiekerliefhebber.
Showautoticket young/oldtimer incl. entree bestuurder zijn gratis zolang de voorraad strekt (anders €15), reguliere parkeerkaarten van Circuit Zandvoort kosten €16,50. En: er zal dit jaar weer een ouderwets gratis programmablad verschijnen.

Meer informatie is te vinden op de HZT-website

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS