Autosport NL • Autosport NL Diversen

BMW Racing Cup sluit mooi seizoen af! Davy Lemmens van DayVtec Engineering bouwt alweer 85e BMW M240i!

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 november 2022 19:33

Zandvoort – Het tweede volledige seizoen in de BMW Racing Cup, met een groot aantal races op de circuits van Zandvoort, Assen en Spa-Francorchamps, werd onlangs afgesloten. In beide divisies (Noord en Zuid) zijn de kampioenen bekend en wordt alweer reikhalzend uitgezien naar komend jaar. Met de 85e BMW M240i in aanbouw is de BMW Racing Cup in korte tijd uitgegroeid tot een succesnummer op de Nederlandse circuits. Ervaren coureurs nemen het op tegen relatieve nieuwkomers en de klasse biedt dankzij gelijkwaardig materiaal ‘close racing’. In deze snelle raceklasse staan respect voor elkaar en plezier in het racen voorop.

BMW Racing cup

De BMW Racing Cup werd midden in de coronacrisis in 2020 gelanceerd en bleek meteen een succes. “Wij bouwen momenteel de 85e M240i af,” aldus initiatiefnemer Davy Lemmens van DayVtec Engineering. “En met een groot aantal races verdeeld over 2 divisies plus talloze ‘track days’ komen de deelnemers in de BMW Racing Cup volop aan hun trekken. Voor volgend seizoen is de belangstelling onverminderd groot en op korte termijn publiceren wij de kalender.” Alle 410 pk sterke auto’s zijn identiek qua technische performance en worden gerund door een van de vier partner teams, DayVtec Engineering, MDM Motorsport, Hans Weijs Motorsport (HWM) en Johan Kraan Motorsports (JKM).

Davy, Dennis, Hans

Ook dit seizoen was er weer een flink aantal nieuwkomers in de klasse, die het op moesten nemen tegen een paar ervaren BMW-coureurs. Zo verdedigden de kampioenen van vorig jaar, Henk Maassen van de Brink en Robin Vogel (AM-categorie) hun titel met succes in de Divisie Zuid. Maar vooral de pas 16-jarige VWO-scholier Flynt Schuring maakte indruk en won met overmacht de meeste races en werd zo kampioen in de PRO-categorie Divisie Zuid. In de Divisie Noord, waar de meeste races op het TT-circuit van Assen plaatsvonden, ging de titel naar vader André en zoon Mark Seinen in de AM-categorie, terwijl Dominique Kraan bij de PRO’s de winst pakte in het kampioenschap.

André en Mark

De snelle BMW’s M240i worden geleverd door Dusseldorp BMW Den Haag. Dusseldorp is als dynamische BMW-dealer al actief sinds 1959 en trad dit jaar voor het tweede achtereenvolgende seizoen op als exclusief partner van de BMW Racing Cup. Dusseldorp BMW, met inmiddels 10 BMW dealerbedrijven in Nederland, kijkt bij monde van Commercieel Directeur (en voormalig Nederlands kampioen in de toerwagenracerij) Arie Ruitenbeek terug op wederom een prachtig seizoen: “Het is mooi om te zien dat meer dan 100 coureurs plezier beleven aan de BMW Racing Cup; het benadrukt het sportieve karakter van BMW en ons als trotse partner. Daarom kijken wij ook al uit naar komend seizoen om met DayVtec, MDM, HWM en JKM op de ingeslagen weg verder te gaan. ”

Henk en Robin

Henk Maassen van de Brink, samen met teamgenoot Robin Vogel kampioen van vorig èn dit seizoen, mocht onlangs een test in de LMP3 auto van DayVtec Engineering op het circuit van Zandvoort als prijs voor de 2021-titel ‘verzilveren’: “Dat werd een unieke ervaring,” aldus de BMW Racing Cup-kampioen. “Wat een fenomenale wegligging heeft zo’n LMP3 en wat kun je daar ongehoord hard de bochten op het circuit van Zandvoort mee aanvallen. Ik heb ervan genoten!”

Flynt

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS