Autosport NL • Autosport NL Diversen

Nyck de Vries en Renger van der Zande op Nationaal Autosport MOnuMENT

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 augustus 2022 13:20

Nyck de Vries en Renger van der Zande zijn vandaag toegevoegd aan het Nationaal Autosport MOnuMENT. De namen van de twee autocoureurs zijn in gebeiteld in het monument dat staat bij de poort van CM.com Circuit Zandvoort. Aanleiding van het Nationaal Autosport MOnuMENT was het in 1992 verongelukken van de zeer talentvolle nog jonge Marcel Albers. Dit tragische ongeval vond plaats tijdens een Formule 3 race in Thruxton. Een aantal coureurs en betrokkenen nam daarop in 1992 het initiatief om Marcel én de Nederlandse racehistorie via het NAM zichtbaar te maken en houden.

Hendrik-jan de Vries en Renger van der Zande


Nyck de Vries, wiens vader Hendrik-Jan de honneurs waarnam omdat zijn zoon Nyck verhinderd was, werd vorig jaar wereldkampioen in de FIA Formule E en heeft dit jaar twee eerste vrije trainingen in de Formule 1 gereden. Daarnaast heeft hij de status van wereldkampioen karten, kampioen in de Formule Renault 2.0L en de Formule Renault 3.5 en kampioen in de Formule 2.

Van der Zande won in de afgelopen jaren twee keer de 24 uur van Daytona en is momenteel fabrieksrijder van Cadillac. In 2005 werd Van der Zande in Zandvoort Benelux kampioen in de Formule Renault 2.0L en vijfde in het Duits kampioenschap. Vervolgens won hij veel races in de Engelse, Duitse en Europese Formule 3, waar hij bijvoorbeeld in de Britse F3 mannen als Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo versloeg. Later reed Van der Zande in de DTM, de A1GP en de afgelopen 10 jaar met veel succes in Amerika in de IMSA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS