Autosport NL • Autosport NL Diversen

Reminder: 12 februari KNAF testdag op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2023 17:31

Op zondag 12 februari organiseert de KNAF opnieuw een kennismaking- en testdag, dit keer op het CM.com Circuit Zandvoort met naar verwachting ongeveer vijftien verschillende auto's uit diverse raceklassen. Aspirant rijders kunnen op deze dag testen met de auto's van deze raceklassen om hier wellicht in de toekomst actief in deel te nemen. Denk hierbij aan de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup, de BMW M2 CS-R Cup, de BMW 240i Cup, de Radical SR1 Cup, Porsche Carrera Cup Benelux, de Supercar Challenge, de DNRT en de Westfield Cup.

null


Wie voorkeur heeft voor een specifiek merk of model kan dat aan de organisatie laten weten en we zullen de mogelijkheden bekijken, zodat dit wellicht gerealiseerd kan worden. Twee weken voor aanvang van de testdag wordt de volledige lijst met beschikbare auto’s gepubliceerd.

Het programma begint om 9 uur ’s ochtends en er kan gereden worden tot 17:00 uur, met in de middag een lunchpauze. De rijsessies zijn ongeveer 30 minuten en er wordt gestart met het afstellen van de stoel en gordels en uitleg over de auto en de raceklasse waarin deelgenomen kan worden. Tussen de sessies in kan er geëvalueerd worden met een data engineer (video en rijdata).

De dag is alleen bedoeld voor nieuwe (aspirant) rijders die overwegen deel te nemen aan een van de verschillende cups. Een racelicentie is nog niet noodzakelijk maar voor de jongere rijders wel enige ervaring met het rijden in een (handgeschakelde) auto. De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar. Deelname aan de officiële races in 2023 kan vanaf 15 jaar, mits de rijder in het bezit is van een geldige racelicentie. Er zijn dit voorjaar nog voldoende racecursussen voor het behalen van de licentie.

Let op, deelname is niet gratis, er zijn kosten aan de deelname voor deze testdag verbonden. De hoogte hiervan is afhankelijk van het type auto en het aantal sessies wat gereden wenst te worden. De minimum fee is € 550,- exclusief BTW rechtstreeks te voldoen aan het betreffende team. In de regel wordt minimaal 50% van deze kosten teruggestort als er deelgenomen wordt in het seizoen 2023.

Bij voldoende ervaring kan direct zelf gereden worden met of zonder een instructeur ernaast of we laten de instructeur eerst zelf rijden om de baan te verkennen en wat uitleg te geven. Het uitgangspunt is dat het voor nieuwe rijders met relatief weinig ervaring zo veilig mogelijk moet zijn. Er wordt gereden in sessies van netto ca. 30 minuten. Minimum deelname 2 sessies.

Voor aanmelding en informatie over de kosten kunt u terecht bij [email protected] met vermelding van het gewenste type auto('s), aantal sessies, NAW gegevens en eventueel licentienummer en race ervaring. Wij brengen U daarna in contact met een van de teams.

Voor de duidelijkheid het is geen trackday met open inschrijving, geďnteresseerde teams die zich nog willen inschrijven voor deelname kunnen zich ook op het bovenvermelde email adres aanmelden.

Heeft u andere vragen over deze dag, of het racen in het algemeen, dan kunt u ook contact opnemen met ditzelfde e-mailadres: [email protected]

Namens de KNAF en V-Max Racing Management B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS