Formule 1

Zeldzame update over situatie Michael Schumacher: "Er is maar één antwoord..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2023 15:01

Het is alweer 10 jaar geleden dat Michael Schumacher een zwaar ongeval had tijdens een ski-vakantie Méribel. De zevenvoudig wereldkampioen liep hersenletsel op en sindsdien worden er weinig updates gegeven over zijn gezondheidssituatie. De familie is zeer terughoudend in het geven van informatie. Vriend van de Formule 1-legende en journalist Roger Benoit geeft nu wat informatie over de situatie waarin de Duitser verkeert.

Michael Schumacher

"Nee", zegt Benoit over de situatie van de coureur als Blick hem vraagt of hij een update kan geven. "Er is maar één antwoord op deze vraag en dat is wat zijn zoon Mick gaf in een van zijn zeldzame interviews in 2022: ‘Ik zou alles geven om met mijn vader te kunnen praten’. Deze zin zegt alles over hoe het al meer dan 3.500 dagen met zijn vader gaat. Een geval zonder hoop." De Zwitser verwijst naar een interview in een Netflix-documentaire waarin Mick en Corinna Schumacher ene kleine inkijk gaven in de huidige relatie met hun vader en man.

"Ik denk dat papa en ik elkaar nu op een andere manier zouden begrijpen", zei Schumacher emotioneel over zijn vader. "Simpelweg omdat we een vergelijkbare taal spreken, de taal van de autosport. We zouden veel meer hebben gehad om over te praten en dat is waar mijn hoofd het meeste tijd zit, denkend dat dat zo cool zou zijn. Dat zou het zijn. Daar zou ik alles voor opgeven. Ja, dat zou ik echt."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS