Formule 1

Kan Oscar Piastri Max Verstappen verslaan? "Denk wel dat dit kan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 mei 2024 16:14

Oscar Piastri had het hele weekend in Imola de snelheid er al goed inzitten, maar in de kwalificatie moest hij zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De McLaren-coureur kwam nét iets te kort voor zijn eerste pole position. Hij start morgen dan ook direct naast de 26-jarige Nederlandse Red Bull-coureur.

Oscar Piastri McLaren

Piastri komt van ‘down under’ en is dan ook altijd ‘down to earth’. Piastri wordt door Davide Valsecchi gevraagd naar de mening over zijn ronde: “Het was best goed”, begint hij. Het was een moeizame laatste bocht, maar ik denk dat het hier sowieso moeilijk is om een perfecte ronde neer te zetten. Dus ik ben heel blij!”

“Ik voel me al sinds het begin van het weekend heel goed met de auto. We zitten zo dicht bij pole. Het heeft even geduurd voordat we hier weer staan, dus ik ben blij met hoe het weekend tot nu toe verloopt.”
Door de goede signalen verwacht Piastri dan ook dat hij mee kan strijden voor de overwinning: “Ik denk wel dat dit kan. Normaal gesproken zouden we nee zeggen, maar ik denk dat het met onze vorm recentelijk, dat het mogelijk is. We moeten dus kijken wat we kunnen doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS