Formule 1

Lewis Hamilton moedeloos na opnieuw slechte kwalificatie: “Dat begrijpen we niet”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 mei 2024 04:01

Mercedes was opnieuw nergens te bekennen. Tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Imola kwamen coureur George Russell en Lewis Hamilton respectievelijk niet verder dan de zesde en achtste positie. Alhoewel Hamilton aan het einde van dit jaar vertrekt bij Mercedes, zakt de moed hem zo langzamerhand in de schoenen.

Lewis Hamilton

Met frisse moed begon Mercedes aan het eerste weekend op Europees grondgebied, maar tot nu toe is het weer geen groot succes. Hamilton moest in de kwalificatie genoegen nemen met de achtste positie en zag teamgenoot Russell opnieuw een snellere tijd noteren: "George heeft er wat snelheid betreft weer het maximale uit weten te halen. Dat lukte mij niet. Vrijdag zagen we er echter sterk uit en het is mooi om te zien dat onze snelheid iets beter is", vertelt Hamilton na de kwalificatie in gesprek met de internationale media.

Hamilton snapt niet waarom het tempo naarmate het weekend vordert, als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen. Juist hier wordt de zevenvoudig wereldkampioen moedeloos van: "Dat begrijpen we niet, want op vrijdag zien we er redelijk snel uit. Op zaterdag verliezen we juist wat tijd vergeleken met de anderen. George was best snel, dus hij had de set-up goed voor elkaar, denk ik. Dat lukt hem al het gehele jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS