Formule 1

Oscar Piastri over tegenvallende Red Bull: "Dat zien we niet vaak"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2024 14:09

Oscar Piastri was de snelste coureur van de afsluitende training in Imola en gaat met een uitstekend gevoel naar de kwalificatie van zaterdagmiddag. Dat kan niet gezegd worden van Red Bull, want er waren nog steeds wat balansproblemen bij Max Verstappen en Sergio Perez kwam in de barriers tot stilstand. En dan doet Ferrari ook nog vooraan mee. Het wordt een spannende kwalificatie.

Oscar Piastri


Piastri zat er vrijdag al redelijk goed bij en eigenlijk wel tevreden. "De vrijdag was een goede dag voor ons", zei Piastri bij F1 TV. "De snelheid was goed, zowel in de kwalificatieruns als in de long runs. Hier kunnen we wel tevreden mee zijn. Ik voel me goed in de auto en dat vanaf het begin van de eerste training. We kunnen nog wel wat ruimte vinden en dan zien we wel wat de kwalificatie ons brengt."

Piastri was verrast over de balansproblemen bij Red Bull. "Het gaat bij Red Bull een beetje op en neer en dat zien we niet vaak. Ferrari zag er ook snel uit en dat gold op sommige punten ook voor Mercedes. We zullen er zeker bijzitten, dat is zeker niet onrealistisch."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS