Formule 1

Guanyu Zhou komt thuis van koude kermis: "Moeilijker dan gedacht"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 mei 2024 11:02

De Formule 1 en het team van Sauber keerde na twee jaar terug naar Emilia Romagna en trof daar een hobbeliger circuit aan dan tijdens hun laatste bezoek. De ochtendsessie werd kort onderbroken door een rode vlag, maar beide coureurs, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou, pakten de uitdagende winderige omstandigheden met verve aan. Het team bracht een bijgewerkte bodem mee naar Imola, die al is gemonteerd op de auto van Valtteri, terwijl Zhou vanaf VT3 met de nieuwe onderdelen zal rijden. Het team heeft vertrouwen in de positieve richting die de auto is ingeslagen en zal vannacht verder werken aan de afstelling.

null


“Het was goed om na twee jaar weer te racen in Imola. Vrijdag bleek moeilijker dan verwacht, want de rode vlag en een aantal veranderingen aan de auto kostten ons wat tijd", begint Zhou na de vrijdag in Imola.

"We hebben een paar verschillende set-ups geprobeerd en moeten nog werken aan de balans van de auto, maar ik ben ervan overtuigd dat we morgen vooruitgang kunnen boeken. De baan is veel hobbeliger dan de vorige keer en er is nogal wat wisselende wind - vooral in de laatste twee bochten. Morgen wordt mijn auto uitgerust met de nieuwe vloer, die me meer lading en grip zou moeten geven en - met het werk van het team en de veranderingen aan de auto - meer vertrouwen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS