Dakar

Zege voor Team de Rooy; Janus van Kasteren herstelt zich na baaldag met etappewinst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2023 02:06

Na de ontzettende baaldag van zaterdag ging het zondag gelukkig een stuk beter in de Rally van Marokko met Janus van Kasteren, Marcel Snijders en Darek Rodewald. Zo werden de mannen van Boss Machinery Team De Rooy FPT winnaar van de tweede etappe. �Vandaag wel een lekker dagje. Eerste stuk was stenen, stenen en nog eens stenen. Eigenlijk hebben we alles gehad wat je in een Dakar tegenkomt: Stenen, zwaar zand en duinen."

Janus van Kasteren

"Prima duinen. Ging goed. De eerste vijftig kilometer was het vooral een beetje uitkijken voor de banden. Belangrijk om die wat te sparen in dat deel. Daarna, na de neutralisatie, waren het paden door drooggevallen rivierbeddingen met heel zwaar zand. De motor had het daar zwaar. Die werd erg warm, net als de banden. Je moet dan met twee bar rijden en de temperatuur liep daardoor flink op. Vervolgens kwamen best wel hoge duinen. Daar hebben we vier trucks ingehaald. Op het einde zaten er nog wat snelle paden in. Het was echt wel een mooie dag om te rijden�, aldus Van Kasteren. De 296 kilometer lange proef van zondag werd door de equipe met startnummer 500 in 3:30:26u afgelegd. Martin Macik werd op iets meer dan zes minuten tweede. De Let Pascavicius werd derde op een kwartier van dagwinnaar Van Kasteren.

Michiel Becx

De vierde truck in de dagklassering is die van Becx Competition Team De Rooy FPT. Michiel Becx stuurde zijn Iveco Powerstar in precies drie uur en vijfenvijftig minuten over de gevarieerde proef. Navigator Edwin Kuijpers liet weten dat het een mooi dagje was: �Lekker gereden en we hebben geen gekke dingen gedaan. Er waren heel veel slechte paden met veel stenen. We zijn goed door elkaar geschud vandaag. Mooi dat we zonder risico's een vierde plek behaald hebben. Ook weer veel geleerd in de duinen. E�n keer vast gezeten op een topje, maar gelukkig binnen 5 minuten alweer op pad.�

Na de lange dag van gisteren was het voor Becx, Kuijpers en Van Ginkel ook prettig dat er slechts een honderd kilometer verbinding hoefde te worden afgelegd.

Ladies Team de Rooy

De Ladies met Anja van Loon achter het stuur gaan soepel door de duinen! Met een achtste tijd voor Anja van Loon tijdens de tweede etappe van de Rallye du Maroc, zijn de dames tevreden. Ze kennen een probleemloze dag en kiezen ervoor om op de vele stenen geen risico te nemen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS