Dakar

Anja van Loon is er snel weer bovenop en bikkelt door: "Wel even schrikken, maar ik ben goed geholpen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 april 2024 04:03

Waar Anja van Loon blij is dat ze weer van start kon gaan in de Morocco Desert Challenge en een knappe zesde tijd noteerde, baalde Erik van Loon. Erik had veel last van stof en lekke banden, maar werd toch tweede tijdens de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge. Het belangrijkste is dat Anja weer kon rijden na de ellende van de dag ervoor en weer 100% fit is.

Anja van Loon


“Het ging weer super,” vertelt Anja opgewekt. “De zesde tijd vandaag, maar vooral weer helemaal fit. We hadden twee lekke banden en hebben even moeten zoeken in een rio, maar verder hebben we niks meegemaakt. Gisteren was natuurlijk wel even schrikken, maar ik ben goed geholpen en daardoor ben ik er al snel weer bovenop. Ik voel me goed en ben dankbaar voor alle lieve berichtjes.”

Erik is niet tevreden. “Het was gewoon een slechte dag. We reden meteen in het stof van Mitchel (Van den Brink, red.) en hebben daardoor te veel moeten zoeken. We hebben hem wel een paar keer ingehaald, maar ook drie keer lek gereden. Het laatste stuk bestond uit duinen en daar moesten we op de velg doorheen. We verliezen vandaag wat tijd, maar morgen gaan we er weer voor.”

De zesde etappe is een loop rondom Merzouga van 205 kilometer. Ondanks dat het een vrij korte proef is, wordt het geen gemakkelijke met alleen maar duinen. De route doorkruist de Erg Znaigui, Erg Ouzine en Erg Chebbi.

Anja van Loon reed de afgelopen Dakar 2024 met Floor Maten en Marije van Ettekoven in een vrachtwagen van Team de Rooy:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS