Dakar

Anja van Loon laat haar sterkste punten zien: "Netjes rijden en geen fouten" - Erik van Loon geeft Subaru Impreza S14 WRC de sporen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 21:58

Anja van Loon Rally

ELE Rally 2024 - Het was misschien wel een van de moeilijkste ELE Rally’s uit de afgelopen jaren. Erik van Loon en Joeri Docx reden met de Subaru Impreza S14 WRC en genoten vooral van het rijden met zo’n auto in de demoklasse. Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy door geen fouten te maken en constant te rijden.Een geslaagde ELE Rally voor Van Loon Racing!
Anja had vooraf niet verwacht de klasse te winnen. “Dit is wel gaaf hoor! Martine en ik hebben ons echt gefocust op netjes rijden en geen fouten maken. Door de regen was het hier en daar spekglad, dus we moesten ons daarop aanpassen. We hebben heel constant gereden terwijl de concurrentie wel fouten heeft gemaakt. Ik denk dat ik daarmee opnieuw heb laten zien dat mijn sterkste punt is dat ik hele stabiele tijden noteer en dat loont aan de finish. De auto was verder perfect, die heeft niks geleden van deze twee dagen.”

Erik van Loon

Doordat Erik deelnam in de demoklasse met de WRC, kon hij geen aanspraak maken op de winst. “Maar we hebben wel getimed en dan zijn we gewoon competitief ten opzichte van de moderne auto’s. De Subaru is inmiddels 16 jaar oud, maar het rijdt zo goed. We hadden tijdens de zaterdag een probleempje met de ALS waardoor we niet voluit konden, maar desondanks hebben we echt genoten dat we met deze auto weer mochten rijden in Nederland. Hopelijk blijft het niet bij deze ene keer.”Het volgende evenement voor Erik en Anja is de Baja Aragon van 26 tot en met 28 juli. Daar zullen zij beiden met een Can-Am starten.

Erik en Anja van Loon zijn allebei echte race en rallyfans. Anja reed afgelopen Dakar met een vrouwenteam van Team de Rooy de zwaarste Rally ter wereld uit. Erik van Loon is allround autocoureur: van Rally tot circuit. Ook stapt hij graag in de ex-Formule 1 Ferrari van Jean Alesi. Hoor die bolide janken in de toeren....!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS