Dakar

Terwijl Erik van Loon zijn wonden likt, dendert Anja naar de top vijf: "Het ging weer super"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 16:33

Terwijl Erik van Loon zijn wonden likte na zijn koprol in de etappe van gisteren, waarbij de auto dusdanig beschadigde dat hij op moest geven, gaat zijn vrouw Anja van Loon top in de Marocco Desert Challenge van 2024. In een spannende en lange voorlaatste etappe denderde zij naar de vijfde positie. De voorlaatste dag van de MDC was een hele lange, met een pauze van ruim anderhalf uur tussen de twee proeven in. Ondanks een navigatiefoutje en een spannend moment, waarbij de Can-Am op de neus landde, waren Anja van Loon en Wouter de Graaff weer snel. Zij noteerden de vijfde tijd en zijn daarmee tevreden.

Marocco Desert Challenge Anja van Loon


“Het ging weer super. Het rijden gaat erg goed en de snelheid is hoog. We kunnen de snelle mannen goed volgen, dus ik ben gewoon tevreden", zei Anja van Loon. "We laten zien wat we in huis hebben. Vandaag hadden we een navigatiefoutje, daarmee hebben we een minuut of acht verloren. We hadden ook nog een spannend momentje, er was een afstapje van 2 meter en we landden op de neus. Gelukkig geen schade en we konden meteen weer doorrijden.”

Anja kijkt uit naar de laatste dag van de rally. “Vandaag was erg lang, zeker die anderhalf uur waar je moet wachten tussen de proeven in. Je kakt in en moet dan meteen weer aan staan, dat gaat gelukkig goed, maar het is niet ideaal. Ik kijk uit naar de laatste proef, we hebben laten zien dat we ons mannetje staan in dit veld. Op naar de laatste dag.”

De laatste etappe gaat van Borj Bel Frissatee naar Ain Ben Mathar. Een redelijk korte proef van 113 kilometer die ook nog eens heel erg snel is. De route gaat dwars door de velden en pampa’s van Noord-Marokko en vraagt nog een keer het uiterste van de navigator en de rijder

Erik en Anja van Loon zijn allebei echte racefans. Anja reed afgelopen Dakar met een vrouwenteam van Team de Rooy de zwaarste Rally ter wereld uit. Erik van Loon is allround autocoureur: van Rally tot circuit. Ook stapt hij graag in de ex-Formule 1 Ferrari van Jean Alesi. Hoor die bolide janken in de toeren....!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS