Dakar

Pascal de Baar maakt indruk met nieuwe Tatra Buggyra EVO3: "Ik voel me een loterijwinnaar"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 januari 2024 17:00

De nieuwe Tatra Bugygra EVO3 truck met Pascal de Baar aan het stuur arriveerde vrijdag op de laatste etappe bij de finish van de Dakar Rally. Door technische problemen in een van de etappes viel hij uit het eindklassement, maar hij wist het hele evenement af te leggen en de Nederlander behaalde in de individuele etappes steeds zeer goede resultaten. De eerste stap van de nieuw speciale truck is daarmee succesvol afgerond en de ontwikkeling ervan kan doorgaan.

De nieuwe Tatra Bugygra EVO3 truck met Pascal de Baar

Pascal de Baar ging vlak voor de Dakar graag in op het aanbod van Buggyra om de geblesseerde Martin Šoltys te vervangen. "Ik voel me een loterijwinnaar", zei de stralende Nederlander aan de finish van de Dakar.

Voor de Tatra Buggyra EVO3 spaarde de ervaren coureur en winnaar van twee Dakar-etappes in voorgaande jaren geen lovende woorden. "Ik hoop dat iedereen die mij in deze auto heeft laten zitten, blij met mij is. Ik ben heel blij. We hebben laten zien dat de auto gestaag presteert. Het is een top vijf-truck. Ik heb één technische fout gemaakt omdat ik dat niet deed. Het resultaat kan dus alleen maar beter zijn. Volgend jaar hebben we een vrachtwagen in de top drie en met een beetje geluk komen we terug met een grote trofee", meent Pascal.

De nieuwe Tatra Bugygra EVO3 truck met Pascal de Baar

“Het is een auto waarvan je weet dat je ergens in de top vijf gaat staan en je hoeft je nergens zorgen over te maken. We zijn de truck nog aan het finetunen. We voelden niet zoveel druk dat we meteen moesten winnen. We moesten eerst laten zien dat het een stabiele auto is. Ik denk dat we het behoorlijk goed gedaan hebben", aldus de bestuurder van de vrachtauto met startnummer 605, die in de etappe van vrijdag negende werd.

Monteur Tomáš Šikola prees zijn coureur het meest, onmiddellijk gevolgd door de racetruck. “Voor de hele Dakar wil ik vooral Pascal prijzen. Wat hij deed toen hij op het laatste moment in een niet-geteste auto stapte, verdient een onderscheiding. Afgezien van die ene ongelukkige etappe zijn we niet uit de auto gekomen, behalve voor lekke banden. De Tatra Buggyra EVO3 werkte perfect. Het was onze taak om hem te testen. We staan aan de finish, de auto is getest en we hebben de kilometers gereden die we zouden moeten hebben. Dus voor mij is het geweldig."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS