Dakar

Erik van Loon is back! "Zin om weer achter het stuur te kruipen" - Anja van Loon verruilt truck voor SSV

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2024 09:01

Vandaag begint de Morocco Desert Challenge in Agadir. Erik en Anja van Loon gaan van start in een CanAm Maverick X3 van South Racing. Erik van Loon wordt genavigeerd door Sébastien Delaunay, waarmee hij jaren Cross Country heeft gereden. Anja zal worden genavigeerd door de ervaren Wouter de Graaff. Daarmee willen zij allebei voor een goede klassering gaan.

Erik van Loon


“We hebben zin om weer achter het stuur te kruipen,” vertelt Erik. “South Racing legt de laatste hand aan mijn auto, een splinternieuwe CanAm die is opgebouwd volgens de nieuwe reglementen. Daarmee is hij dus wat breder en hoger dan de oude, maar heeft hij ook een andere motor en versnellingsbak. Daarmee kunnen we zeker een gooi doen naar het podium, maar het worden ook de eerste meters voor de auto. We gaan hem dus zeker even aan de tand voelen!”

De MDC betekent ook een reünie met Sébastien. “Ik vind het leuk dat we samen weer een wedstrijd kunnen rijden. Hij is inmiddels ook bezig met een mooi project voor Dakar, maar gelukkig paste deze in zijn agenda. Ik denk dat we heel snel weer aan elkaar gewend zijn en vanaf de eerste meter de strijd aangaan met de rest.”

Anja van Loon


Voor Anja zal het even wennen zijn nadat ze in januari de Dakar met de vrachtauto van Team de Rooy reed en nu in een SSV gaat rijden. “Dat scheelt wel een paar maatjes, maar het is zo leuk om daarmee te rijden. MDC is een leuke rally met veel verschillende proeven, dus daar heb ik zin. Ik ga voor het eerst met Wouter rijden, hij heeft zoveel ervaring en daar wil ik graag van leren. We gaan kijken wat erin zit voor ons, ik hoop op een mooie klassering. Wij komen met de vertrouwde CanAm aan de start en we weten dus wat de auto kan. Ik heb er zin in!”

De Morocco Desert Challenge begint op 11 en 12 april met de tests en keuringen rondom Agadir. Op zaterdag 13 april is er een proloog van 85 kilometer tussen Agadir en Plage Blanche. Vanaf daar gaat de rally naar Saïda aan de Mediterraanse Zee. Daarbij komt de rally door mooie canyons, militaire zones, snelle tracks en mooie duinen. De rally finisht op zaterdag 20 april.

Erik en Anja van Loon zijn allebei echte racefans. Anja reed afgelopen Dakar met een vrouwenteam van Team de Rooy de zwaarste Rally ter wereld uit. Erik van Loon is allround autocoureur: van Rally tot circuit. Ook stapt hij graag in de ex-Formule 1 Ferrari van Jean Alesi. Hoor die bolide janken in de toeren....!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS