Dakar

Joao Ferreira wint Baja TT Dehesa Extremadura

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 mei 2024 03:22

De twee Portugese coureurs Joao Ferreira en Filipe Palmeiro zijn nog steeds op weg naar succes in de MINI JCW Rally Plus. Na hun tweede plaats in de BP Ultimate Rally Raid Portugal, behaalden ze de overwinning in de Baja TT Dehesa Extremadura. De rally, die werd verreden in het Spaanse grensgebied met Portugal, was het eerste evenement van de FIA European Baja Cup.

Joao Ferreira wint Baja TT Dehesa Extremadura

Op de eerste dag hielden Ferreira en Palmeiro zich gedeisd en namen ze geen enkel risico. Met een tweede plaats in de proloog en een zesde plaats in de eerste klassementsproef eindigden ze de dag op de zesde plaats algemeen. Maar gisteren, zaterdag, trok het duo ten aanval in de MINI JCW Rally Plus. Ondanks een lekke band op de tweede proef zetten ze de snelste tijd neer en namen ze ook de leiding in het algemeen klassement. Later wonnen ze ook de derde en laatste klassementsproef en wonnen ze de Baja met een voorsprong van bijna vierenhalve minuut.

Maria Luis Gameiro en José Marques behaalden een zeer goede tiende plaats algemeen in de MINI JCW Rally Plus. De twee Portugese rijders reden samen met het X-raid partnerteam MRacing Portugal.

Joao Ferreira (MINI JCW Rally Plus):
"Dat was een mooie rally, maar ook zwaar. Vooral vrijdag, omdat ik een beetje ziek was. Zaterdag werkte alles heel goed. We wonnen niet alleen de twee etappes, maar ook de rally en scoorden belangrijke punten voor het kampioenschap. De MINI was super en zeer betrouwbaar. Dank aan X-raid voor de steun."

Algemeen klassement
1. J. Ferreira / F. Palmeiro - MINI JCW Rally Plus - 5u 13m 35s
2. F. Barreto / C. Duarte - Toyota - 5u 18m 01s
3. R. Carneiro / O. Floene - OT3 - 5u 21m 28s
4. A. Pinto / B. Oliveira - Can-Am - 5u 21m 37s
5. A. Araujo / P. Ré - OT3 - 5u 27m 22s

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS