Dakar

Tatra Buggyra EVO3 van Pascal de Baar voldeed aan de verwachtingen, volgende ontwikkelingsfase aan de gang

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 januari 2024 10:00

Het debuut van de Tatra Buggyra EVO3 voldeed aan de verwachtingen van Koloc. Het voertuig, bestuurd door Pascal de Baar, die de geblesseerde Martin Šoltys verving, voltooide de hele Dakar en markeerde daarmee een succesvolle eerste fase in de ontwikkeling van de nieuwe special.

Tatra Buggyra EVO3 Koloc

"Pascal de Baar heeft precies geleverd wat we verwacht hadden. Met 6.000 km aan data begrijpen we de verbeteringen die nodig zijn voor de vrachtauto. Het basisconcept van de EVO3 is uitstekend en we richten ons vooral op het optimaliseren van de koeling. Hoewel er navigatiefouten zijn gemaakt, was het resultaat van dit jaar niet zo cruciaal omdat we ons concentreerden op het verzamelen van parcoursinzichten," aldus Koloc.

De Dakar van dit jaar was het begin van een uitdagende ontwikkelingsreis voor een truck die de top van het raceveld wil bereiken. "We weten dat we op de goede weg zijn. Over 14 dagen beginnen we met de bouw van de verbeterde special voor Dakar 2025. We begrijpen de noodzakelijke aanpassingen voor de truck, maar het basisconcept is goed en het potentieel van het voertuig is enorm. De beslissing wie er volgend jaar mee gaat rijden, Martin Šoltys in deze auto of een nieuwe, moet nog genomen worden," voegde Koloc toe.

Tatra Buggyra EVO3

Koloc noemde de banden als een van de komende uitdagingen. "Alle teams hadden moeite met de nieuwe Michelin-banden en kregen regelmatig te maken met willekeurige lekke banden. Sommige lekke banden waren het gevolg van doorboring, maar veel lekke banden werden veroorzaakt door het loslaten van het profiel bij relatief lage temperaturen. Dit probleem moet worden opgelost met de bandenfabrikant," legde hij uit.

"Ik heb veel waardering voor de toewijding van al onze monteurs in de Tatra-sectie. Vanaf de eerste dag in Saoedi-Arabië hebben ze vier dagen achter elkaar onvermoeibaar gewerkt aan EVO3-aanpassingen en fantastisch werk geleverd op alle voertuigen. Ze verdienen immense bewondering," besloot Koloc en bedankte het hele team.

Pascal de Baar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS