Dakar

Erik van Loon crasht en door de harde klap is de auto krom: "Extra bump die de achterkant omhoog gooide"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2024 05:34

Een extra bump die niet in het roadbook stond, zorgde ervoor dat Erik van Loon de Morocco Desert Challenge moet verlaten. De Can-Am rolde na de bump en door de harde klap is de auto krom. Erik en Sébastien Delaunay zijn ongedeerd. Anja kon daarentegen weer genieten van een goede dag en wist de vijfde tijd te noteren in de duinen rond Merzouga.

Erik van Loon


“Het liep eigenlijk heel erg goed,” vertelt Erik. “De auto voelde echt top, we hadden Mitchel (Van den Brink, red.) al snel ingehaald en wilden behoudend richting de finish. In het roadbook stond bumpy zonder gevaar, die pakken we de hele week al voluit zonder problemen. Het bleek een afstap en een opstap met een extra bump die de achterkant omhoog gooide. Even leek het erop dat we het zouden redden, maar toen hapte de neus in de grond en zijn we zijwaarts gerold. De hele auto is krom, dus de rally zit er helaas op. De auto was echt fantastisch, heel knap wat South Racing heeft gedaan in korte tijd. Helaas is het opnieuw het roadbook dat ons nekt in deze rally.”

Anja van Loon


Bij Anja van Loon verliep de dag heel anders. “Het ging echt heel erg soepel door de duinen. Het was een hele mooie proef en we hebben niks meegemaakt. Heel erg tevreden met de vijfde tijd. Het is jammer van die ene dag waar we de finish niet hebben gehaald, want we konden hier zeker meedoen om het podium. De twee resterende dagen gaan we gewoon genieten.”

De zevende etappe gaat van Merzouga naar Borj Bel Frissate en bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is 161 kilometer lang en begint in de duinen en gaat daarna over in tracks met stenen. Het tweede gedeelte van 149 kilometer is technischer met WRC-achtige tracks. Een diverse voorlaatste proef van de MDC.

Erik en Anja van Loon zijn allebei echte racefans. Anja reed afgelopen Dakar met een vrouwenteam van Team de Rooy de zwaarste Rally ter wereld uit. Erik van Loon is allround autocoureur: van Rally tot circuit. Ook stapt hij graag in de ex-Formule 1 Ferrari van Jean Alesi. Hoor die bolide janken in de toeren....!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS