Dakar

Morocco Desert Challenge: Erik van Loon wint: "Ongelofelijk goede auto" - Anja van Loon: "Hele tijd in top 5"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2024 06:59

De tweede etappe van de Morocco Desert Challenge begon op het strand, daar werd er met drie buggy’s tegelijk gestart. Aangezien de rally nog lang duurt, besloot zowel Erik als Anja van Loon om met wat marge te rijden. Dat bleek een goede keuze, want voor de tweede dag op rij winnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay de etappe. Anja en Wouter de Graaff worden vijfde en schuiven in het algemeen klassement door naar de vierde plaats.

Morocco Desert Challenge 2024 Erik van Loon


De etappewinst was geen makkelijke rit voor Erik. “We hadden de limiter wat veilig afgesteld waardoor we maar 132 kilometer per uur reden. Als je dan met z’n drieën tegelijk start, dan kan dat een nadeel zijn. Maar dat viel mee doordat er wat probleempjes waren bij de concurrentie, dus we waren als eerste van het strand af. Daarna wilden we met marge rijden en dat ging gewoon goed. Op een snel stuk raakten we een steen en reden we lek, daar hebben we 12 minuten verloren omdat het gat waar de jack in moet dicht zat. Na de neutralisatie moesten we 7,5 minuut goedmaken op Van den Brink en die hadden we na 70 kilometer al te pakken. Uiteindelijk zijn we bijna 4 minuten sneller aan de finish. South Racing heeft in 3 weken tijd echt een ongelofelijk goede auto gebouwd!”

Anja van Loon


Ook voor Anja van Loon was de start op het strand goed. “Ik was ook het eerste weg van ons groepje. Het ging verder echt geweldig. De hele tijd rond in de top vijf gereden, zelfs als derde gereden. Aan het eind kwam Alvarez ons nog voorbij, maar ik ben heel erg blij. Dat Erik dan weer de dagzege pakt is extra mooi, het gaat heel erg goed bij ons beiden. Hopelijk kunnen we dat vasthouden. Het is hier overigens wel echt heet, boven de 40 graden.”

Maandag staat de derde etappe van Tadachacht/Assa naar Tissint. Een stage van 361 kilometer vlak bij de grens met Algerije door militair terrein over verschillende paden en tracks. Het belooft weer een zware etappe te worden.

Erik van Loon is allround autocoureur van Dakar tot de autosport. Check dit filmpje eens met een Ferrari F1-bolide in de toerenbegrenzer....

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS