Rally

Yannick Vrielink pakt overtuigend het kampioenschap in Toyota GR Yaris Challenge: "Ik ben superblij"

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 september 2022 20:12

Met nog een wedstrijd te gaan hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans zich verzekerd van de winst in de Toyota GR Yaris Challenge. Net als de vorige drie rally’s weet Vrielink ook zijn thuisrally Hellendoorn Rally te winnen en met een grote voorsprong het kampioenschap binnen te halen. Naast de winst in de Toyota GR Yaris Challenge is Vrielink ook de snelste in de NC2-klasse en versterkt daarmee zijn kansen in het NRK voor een podiumplek.

Vrielink

“Ik ben superblij!” vertelt Vrielink. “Het is mijn tweede volledige seizoen en dan al een cup winnen en vooraan meedoen in het NK. Het is mijn thuisrally en daar wil je nog meer presteren dan ergens anders. Er waren zoveel sponsoren, vrienden en kennissen aanwezig, zij zorgen echt voor dat extra steuntje in de rug. De auto liep goed, eigenlijk ging deze rally alles goed. Ik ben erg tevreden!”

Vrielink is de mensen om hem heen erg dankbaar. “Allereerst wil ik mijn navigator Glenn bedanken, hij is net vader geworden, maar zit er alweer bij en maakt geen fouten, superfijn! Daarnaast natuurlijk mijn sponsoren en de leden in de club van 50, want zonder hen kan ik dit niet doen. Dat kan overigens ook niet zonder mijn serviceteam en de ondersteuning van Hans Weijs Motorsport. Natuurlijk kan ik het ook niet zonder mijn ouders, mijn vriendin en de rest van de familie, zij staan altijd naast en achter me. En als laatste wil ik alle fans bedanken, ze zijn er altijd bij in weer en wind.”

Vrielink

Met nog een rally te gaan, gaat Vrielink voor een goede prestatie in het Nederlands Kampioenschap. “In totaal doen we nog mee om drie prijzen: het NRK, de NC2-klasse en het NJRK. In het NRK, het Nederlands Kampioenschap, staan we op de derde plek. De NC2-klasse wordt gecombineerd met de RC2-klasse en daar staan we tweede en in het NJRK, het junior kampioenschap, gaan we aan de leiding. In theorie kunnen we alle drie winnen, ik zou het heel mooi vinden als het lukt om de NC2-klasse te winnen en met een podiumplek in het NRK ben ik heel tevreden. Op naar de Twente Rally, maar eerst nog even feesten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS