Dakar

Wereldkampioen Nasser Al-Attiyah sluit zich aan bij Prodrive voor Rally Raid en Dakar 2024: "Geweldig nieuws!"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 oktober 2023 12:01

Banbury, Verenigd Koninkrijk - De 2023 FIA World Rally Raid kampioen Nasser Al-Attiyah sluit zich aan bij Prodrive voor het komende FIA World Rally Raid kampioenschap. Bijrijder Mathieu Baumel zal Al-Attiyah vergezellen in een Prodrive Hunter T1+ terreinwagen als ze zich richten op het voor de zesde keer winnen van het openingsevenement, de Dakar Rally in januari 2024.

Nasser Al-Attiyah - Prodrive - FIA World Rally Raid - Mathieu Baumel - Prodrive Hunter T1+

Het duo zal deelnemen onder de naam 'Nasser Racing' en gerund worden door Prodrive, samen met S�bastien Loeb en Fabian Lurquin in het Bahrain Raid Xtreme (BRX) Team, waarmee ze een van de sterkste rallycombinaties sinds jaren vormen. Nog eens vijf Prodrive Hunters zullen ook deelnemen aan de Dakar 2024 in handen van X Rally (Brazili�) en YunXiang (China) teams, waardoor er in totaal zeven auto's in het Prodrive Dakar bivak staan.

Als onderdeel van hun voorbereiding op het evenement zullen Al-Attiyah en Baumel deelnemen aan de Baja Portalegre 500 (26-28 oktober) en de Dubai International Baja (10-12 november) om waardevolle tijd op te doen in de Hunter voor het Dakar-avontuur in januari.

Nasser Al-Attiyah, Nasser Racing:
"Het is een heel speciaal gevoel om bij Prodrive te komen, want ik heb de afgelopen drie jaar gezien dat het team heel hard heeft gewerkt om te komen waar ze nu zijn met de Hunter. Ik ben erg blij dat ik samen met Mathieu deel mag uitmaken van het Prodrive team, omdat ik denk dat het een van de sterkste teams in de sport zal worden. Door de jaren heen heb ik met drie verschillende fabrikanten gewonnen in Rally Raid, maar winnen met een vierde auto is een groot doel voor ons. We kijken er echt naar uit."

David Richards, voorzitter van Prodrive:
"Dat Nasser en Mathieu, de regerend World Rally Raid-kampioenen, zich bij ons voegen voor het seizoen 2024 in de Prodrive Hunter is geweldig nieuws. We kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken terwijl we hard toewerken naar Dakar in januari. Nasser's successen spreken voor zich en met zoveel kampioenschappen op zijn naam ben ik er zeker van dat het duo sterk zal presteren in de Hunter."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS