Formule 1

Wat zijn de beste racecircuits van Griekenland?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2021 16:04

Als raceliefhebber zul je ook op vakantie regelmatig naar circuits willen gaan. Soms wil je dit doen om daadwerkelijk zelf over de racebaan te scheuren, terwijl je in andere gevallen juist als toeschouwer naar het circuit gaat tijdens je vakantie. Ook als je goedkoop naar allinclusive Griekenland op vakantie gaat is het mogelijk om dit te doen! Alhoewel Griekenland niet echt bekend staat als een raceland zijn er alsnog een paar fantastische banen te vinden. Geniet dus van het zonnetje terwijl je langs de kant staat van een van de onderstaande racecircuits in Griekenland!

Griekenland

Athene Circuit
Het circuit van Athene (voorheen het Aftokinitodromio Megaron of ΑυτοκινητοδρομίοΜεγαρών in het Grieks) was het eerste permanente circuit dat in Griekenland werd gebouwd en opende een paar maanden eerder dan het enige andere circuit van het land in Serres. Gelegen aan de rand van de stad Megara, ligt het circuit op slechts 35 km van de hoofdstad Athene, vandaar de naamsverandering in recentere tijden. Het geesteskind van ChristosAnastasiades, de bouw van het circuit begon in 1994 op het 200 hectare grote terrein en nam vier jaar in beslag. Het parcours heeft een lengte van 2,1 km, zes bochten naar rechts en vier bochten naar links en een gemiddelde breedte van 11-12 meter. Met het langste rechte stuk van slechts 580 meter is dit geen faciliteit waarop je te veel stoom kunt krijgen, die lijkt op iets van een te grote kartbaan. Hoewel er een volledige kartfaciliteit langs de hoofdbaan is, is het ook bekend dat karts ook verkorte variaties van de wegbaan gebruiken. Als je geluk hebt kun je genieten van een race op dit circuit terwijl je als toeschouwer kijkt naar de koers Holo 2021-2022 op je smartphone!

Serres
Het tweede circuit dat in Griekenland wordt geopend, slechts enkele maanden na de faciliteit in Megara, is het grotere en meer succesvolle circuit van de twee en de enige door de FIA en FIM geaccrediteerde faciliteit in het hele land. De ligging in het noorden van het land betekent dat het een belangrijk spoor is in de hele Balkanregio, een feit dat het heeft geholpen de Griekse economische storm te doorstaan. Het circuit werd in 1998 geopend op een terrein van 1.000 hectare, gebouwd in overeenstemming met veiligheidseisen tot Formule 3-niveaus. Het oppervlak is overal consistent, met het laatste resurfacing-project in 2012 dat het hele circuit omvat. Met 3.186 km is het het langste circuit in de regio en wordt het het hele jaar door volop gebruikt. Je kunt dan ook zeker tijdens je vakantie in Griekenland naar deze baan gaan om een race te aanschouwen terwijl je de beste aandelen in Nederland koopt. De voorzieningen op het Serres circuit zijn bovendien goed, met een pitgebouw met 18 garages, een mediacentrum, vipruimtes, restaurants en kijkruimtes op de tweede verdieping. Serres Circuit ligt overigens dicht bij de gelijknamige stad in Noord-Griekenland. De dichtstbijzijnde luchthaven is Thessaloniki Macedonia International Airport, op ongeveer 90 minuten rijden naar het zuidwesten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS