Formule 1

Lando Norris deelt ambitieuze plannen: “Tegen het einde van het seizoen vechten tegen Red Bull”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 april 2024 10:03

Lando Norris kende een uitstekend weekend in China. Na zijn sprintpole in Shanghai eindigde hij de Grand Prix, weliswaar geholpen door een gratis pitstop, op een keurige tweede positie. Toch heeft Norris zelfvertrouwen getankt en is hij vol goede moed. Hij verwacht dat hij dit jaar nog zijn eerste race zal winnen en dat McLaren Red Bull aan kan vallen.

Lando Norris

Na enkele honderden luttele meters zag Norris zijn kansen in de sprintrace als sneeuw voor de zon verdwijnen. In de eerste bocht verloor hij de leiding aan Lewis Hamilton en raakte hij buiten de baan, waardoor hij veel tijd en plekken verloor. In de Grand Prix op zondag kon hij het zelfvertrouwen door een tweede positie te scoren.

Na het raceweekend in Shanghai is Norris in gesprek met de landgenoten van Sky Sports buitengewoon enthousiast over de kansen die voor hem liggen: "Ik heb het al gezegd, ik heb geen extra vertrouwen nodig. China leverde meer bewijs voor dat we kunnen vechten met Red Bull. Ik zei aan het begin van het jaar al dat ik denk dat we tegen het einde van het jaar kunnen vechten met Red Bull en dat we kunnen winnen. Het zal niet makkelijk worden en het zal niet snel gebeuren, maar op het juiste moment, op de juiste dag, onder de juiste omstandigheden, die onze auto beter liggen, dan heb ik honderd procent vertrouwen in het team en vertrouw ik om mijn eigen vermogen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS