Formule 1

VIDEO - Het blijft een worsteling: Sebastian Vettel krijgt een grid penalty in Austin na een motorenwissel

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2021 10:29

Sebastian Vettel krijgt een gridstraf tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin (Texas) nadat hij zijn maximaal toegestane motorenwissels voor het seizoen heeft overschreden. De viervoudig wereldkampioen in de Formule 1 en een winnaar op Austin's Circuit of the Americas met zijn Red Bull in 2013, heeft de laatste tijd moeite om punten te scoren met slechts één Top-10 resultaat in de laatste negen races. "Ik denk dat we, laten we zeggen, een moeilijk weekend tegemoet gaan", zei de Duitser in een bericht van Straitstimes. "We veranderen de motor en daarom krijgen we een penalty. We zullen zien wat we kunnen doen vanaf waar we beginnen, en niettemin, als ik vooruit kijk, denk ik dat we hier sterk kunnen zijn. Hoe sterk? We zullen zien."

Sebastian_Vettel_P2_Aston_Martin

Griddrop
Coureurs mogen drie motoren wisselen gedurende het seizoen, als het er meer worden dan dat leidt tot een gridstraf. Hoeveel plaatsen hangt af van hoeveel componenten van de motorunit worden vervangen. Aston Martin gebruikt dezelfde motoren als kampioen Mercedes, wiens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton om dezelfde reden tijdens de vorige race in Turkije een griddrop van tien plaatsen had.

Volop inhaalmogelijkheden
Het Circuit of the Americas biedt in ieder geval volop inhaalmogelijkheden. "Ik denk dat het een goede plek is om het te doen (de penalty nemen, red.) en hopelijk hebben we een leuke zondagmiddag en komen we weer in het juiste ritme en mix", zei Sebastian Vettel.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS