Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Toyota nog niet zeker van hun zaak onder meer door de snelle tijden van Renger van der Zande in de Cadillac V-Series.R LMDh

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2023 09:07

Toyota kende een goede start tijdens The Prologue van het enduranceracen in Sebring. Het Japanse merk zette met de twee GR 010 Hybrids de snelste tijd neer. Toch heeft technisch directeur Pascal Vasselon nog niet het vertrouwen dat het in tegenstelling tot de concurrentie ook de snelste is.

Toyota GR010


"Als we naar de rondetijden van deze dagen kijken, ligt de conclusie voor de hand dat we een voorsprong hebben," aldus Vasselon over de tijdens tijdens de testdagen tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Maar als je ze bekijkt in het perspectief van de IMSA-test, toen sommige van onze concurrenten 1m47s reden, is het anders. Dit is een vraagteken wat we hebben en een vraag waar we niet bovenop zitten. Hierdoor kunnen we geen duidelijke conclusies trekken over deze test."

Dan doelt de technisch directeur bijvoorbeeld op de tijd van Renger van der Zande, die de Nederlander met de testdagen reed met de Cadillac V-Series.R LMDh. Waarbij er tussen de Balance of Performance van de FIA WEC en IMSA overigens wel een klein verschil zit.

"Een verschil van drie a vier kilowatts is slechts 1 of 2 tienden, dus misschien waren de condities kouder of was er meer rubber”, aldus Vasselon over het verschil. Volgens de Fransman kan zijn merk wel dichterbij komen in de kwalificatiemodus op de tijd van Van der Zande, maar niet in de racemodus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS