Formule 1

Toto Wolff in vuurlinie Red Bull na publiekelijk het hof maken van Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2024 20:58

Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bull, vindt dat Toto Wolff zich moet richten op 'zijn eigen problemen' en zegt er vertrouwen in te hebben dat Max Verstappen blijft. Nu Mercedes-teambaas en CEO Toto Wolff Max Verstappen publiekelijk het hof heeft gemaakt in een poging hem weg te lokken bij Red Bull, heeft Mintzlaff, zijn eigen gedachten over de kwestie gegeven.

Max Verstappen erg gewild door Mercedes Toto Wolff


Mintzlaff heeft de mogelijkheid van een vertrek van Verstappen besproken in het licht van de onrust rond Christian Horner en maakte van de gelegenheid gebruik om te sneren naar de pogingen van Wolff om zijn coureur weg te lokken bij Red Bull.

“Ik begrijp de druk die Toto Wolff, en misschien ook andere teams, ondervinden na jaren van achterstand”, vertelde Mintzlaff aan het Duitse Bild. “Maar Wolff moet zich richten op zijn eigen problemen. Die heeft hij al genoeg. En het heeft ook met respect te maken als je steeds over het personeel van andere teams praat. Dat is niet gepast.”

Verstappen, die bij Mercedes een jaarsalaris van 150 miljoen dollar aangeboden zou hebben gekregen: “Voor mij gaat het niet om geld. Ik ben natuurlijk al heel blij met wat ik bij het team heb", vertelde hij de media in Miami. Het gaat echt om de snelste auto en natuurlijk om een goede omgeving. Dat is wat we nu hebben en dat is ook waar ik om heb gevraagd. Zolang de omgeving goed is en we de snelste auto hebben, dan is het vrij eenvoudig.”

“Zelfs als dat het geval zou zijn, zal 150 miljoen... Het geld maakt voor mij niet het verschil om ergens heen te gaan. Ik ben tevreden met wat ik al verdien, het gaat om de prestaties. Ik weet van mezelf dat als ik voor P5 of P6 rijd, je behoorlijk chagrijnig op jezelf wordt. Dus uiteindelijk gaat het altijd om prestaties. Iedereen weet dat, Toto Wolff weet dat ook.”

Wat betreft de vraag of hij echt aan het twijfelen is over zijn toekomst, nu er achter de schermen naar verluidt zulke dure aanbiedingen worden gedaan, maakte Verstappen duidelijk: “Mijn toekomst ligt op dit moment bij Red Bull.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS