Formule 1

Potentieel knelpunt in de F1-toekomst van Valtteri Bottas te midden van geruchten over een terugkeer naar Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2024 09:30

Valtteri Bottas heeft bevestigd dat hij zijn F1-toekomst het liefst voor de zomerstop wil regelen. Dit zou een mogelijke terugkeer naar Mercedes kunnen betekenen. Het team is bereid een afwachtende houding aan te nemen om Lewis Hamilton te vervangen.

Valtteri Bottas F1


Nu Nico Hülkenberg is bevestigd bij Sauber voor 2025, dat een jaar later Audi wordt, betekent dit dat Bottas of Zhou Guanyu het team aan het einde van 2024 zal verlaten. Misschien zelfs allebei, aangezien Carlos Sainz dan op de markt is en voor wie veel interesse bestaat.

In een gesprek met de media voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia Romagna werd Bottas gevraagd naar een update over zijn Formule 1-toekomst. De tienvoudig Grand Prix-winnaar bevestigde dat er gesprekken gaande zijn met meerdere teams.

"Het team neemt niet snel beslissingen", aldus Bottas. "Maar ik blijf mezelf en het team waarmee ik werk op de hoogte houden. Als je in een situatie zit waarin je je op de vrije markt bevindt, dan kijk je altijd rond. Er wordt wat vooruitgang geboekt. Maar ik vertrouw niet op één optie."

Bottas kwam bij zijn huidige werkgever nadat hij Mercedes verliet na het seizoen van 2021. De Fin sprak over de mogelijkheid van een meerjarige deal, in tegenstelling tot een eventuelew eenjarige verlenging bij Mercedes. Bottas zei in eerste instantie dat hij niet geïnteresseerd was in een terugkeer naar de dagen van eenjarige deals.

“Ik wil iets voor de lange termijn, want ik wil niet zomaar rgens een jaarcontract tekenen om maar in de F1 te kunnen rijden, om te blijven hangen”, zei de Fin toen hem werd gevraagd naar wat voor contract hij op zoek is. "Ik heb een langetermijnproject nodig met duidelijke doelen en respect voor wat ik kan doen en leveren. Dat is het belangrijkste. Hoe sneller de auto, hoe beter. Maar het belangrijkste is om zekerheid te hebben voor de komende jaren, zodat we samen kunnen werken aan onze doelen."

Toen de mogelijkheid van een terugkeer van Mercedes met een eenjarige deal ter sprake kwam, had Bottas ineens ruimte om van die visie af te wijken. Of een eenjarige deal met Mercedes een optie is: "Op dit moment is alles een optie. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de lange termijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS