Formule 1

Exodus bij Mercedes, Toto Wolff: "Ik ben op het punt gekomen dat het me niet echt meer interesseert ..."

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2024 08:14

Ondanks alle spectaculaire geruchten van een transfer van Max Verstappen naar Mercedes, blijft het team van de Silberpfeilen leiden aan een exodus van cruciale teamleden. Lewis Hamilton was de eerste, Mike Elliott, Loic Serra en Jerome D'Ambrosio volgden recentelijk en nu staat opnieuw iemand op het punt te vertrekken. De tijd dat Mercedes oppermachtig was in de Formule 1 en werken voor het Brackley-team synoniem stond met succes, lijkt al lang voorbij. Na het afscheid van Mike Elliott, Loic Serra en Jerome D'Ambrosio, laatstgenoemde richting Maranello, staat nu ook Gioacchino Vino, die sinds oktober 2022 de rol van hoofd aerodynamica bekleedt, klaar om zijn koffers te pakken. De Italiaanse technicus zal een contractueel verplichte periode thuis moeten doorbrengen, het zogenaamde ‘tuinieren’, maar daarna vrij zijn om bij een ander team aan de slag te gaan.

Toto Wolff F1 Mercedes
Toto Wolff: "Ik ben op het punt gekomen dat het me niet echt meer interesseert ..."

Vierde belangrijke afscheid
Dit is het vierde belangrijke afscheid in een tijdsbestek van een paar maanden bij Mercedes. Tijdens een persconferentie tijdens het Imola-weekend reageerde James Allison als volgt op het nieuws van Vino's afscheid: "Ik denk niet dat het zinvol is om commentaar te geven op de redenen. Het is duidelijk dat een team een kritische massa van deskundige en valide mensen moet hebben. We zouden niet willen dat goede, ervaren mensen ons verlaten, maar in een vergelijkbaar tempo sluiten ook weer goede, ervaren mensen zich bij ons aan. Dus ik denk dat het onze taak is om ervoor te zorgen dat we ons zo gedragen dat mensen liever bij ons werken dan waar dan ook.”

Een spannende reis
"Mensen veranderen van team en willen een verandering van omgeving", zei teambaas Toto Wolff een paar dagen geleden over Adrian Newey's afscheid van Red Bull. ' 'Ik ben op het punt gekomen dat het me niet echt meer interesseert wat er gebeurt. Ik luister nergens meer naar. Ik denk dat het belangrijk is dat we naar ons team kijken en sterke mensen ontwikkelen en hopelijk een aantal interessante en competente mensen van andere teams naar Mercedes halen en we een spannende reis terug naar boven maken.” Mercedes heeft al actie ondernomen, waarbij Simone Resta en Enrico Sampo zich vanaf oktober bij het team zullen voegen als onderdeel van de overstap van Serra en D'Ambrosio, die straks in het rood zullen op de F1-scene zullen verschijnen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS