Formule 1

Yuki Tsunoda daagt Ferrari, McLaren en Red Bull uit in Imola: "Top tien tot nu waarschijnlijk"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 mei 2024 10:36

Yuki Tsunoda kende een positieve vrijdag in Imola. De jonge Japanse coureur van Racing Bulls was een ware kilometervreter in de eerste twee vrije trainingen, daarnaast eindigde hij beide sessies aan de kop van het veld. De fabriek van RB in Faenza is op slechts veertien kilometer van het circuit van Imola, een ware thuiswedstrijd voor Tsunoda en zijn team. Na de eerste dag in Imola is Tsunoda hoopvol.

Yuki Tsunoda


“Ik voel me goed. Het was een erg positieve en consistente dag voor ons vanaf VT1 en ik ben enthousiast over de komende dagen van onze thuisrace. Nu we weer een normaal weekend hebben, voel ik me comfortabeler en minder gestrest omdat we weten dat we tijd hebben om vooruitgang te boeken en onze ronden op te bouwen", begint Tsunoda in een persbericht van Racing Bulls.

Toch hoefde Tsunoda niet lang te wachten op resultaten: "Tegelijkertijd waren de prestaties er meteen. Nu moeten we gewoon van sessie tot sessie vooruitgang boeken, alles op elkaar afstemmen en het maximale uit de auto halen. Tot nu toe is een top tien waarschijnlijk, maar er kan van alles gebeuren en het middenveld blijft erg krap, dus we moeten scherp blijven. We streven natuurlijk naar een zo hoog mogelijke positie, maar tegelijkertijd proberen we ons te concentreren op de prestaties van de auto.”

Tsunoda sloot de eerste twee vrije trainingen af als zesde en derde. Hij reed ruim zestig rondjes op het circuit van Imola.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS