Formule 1

Racing Bulls-kopstuk ziet positieve signalen na vrijdag in Imola: Tsunoda blij, Ricciardo klaagt

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 mei 2024 07:29

Het team van Racing Bulls kent dit weekend een thuis Grand Prix op het circuit Enzo e Dino Ferrari in Imola. De oude Minardi-fabriek, waar Racing Bulls nog altijd zetelt in Faenza. Het team legde slechts veertien kilometer af om naar Imola te komen en beleefde wisselvallig dag met hoopvolle signalen. Race-directeur Alan Permane blikt positief terug op de eerste dag in Imola

Yuki Tsunoda


“Het was een beetje een gemengde dag voor ons", begint Permane in een persbericht van het team. Vooral Yuki Tsunoda kende een positieve dag in Imola. In de eerste twee vrije trainingen noteerde hij de zesde en de derde positie. Permane is positief gestemd over het tempo van de jonge Japanner: "Hij was vanaf de eerste ronde van de dag blij met zijn auto en heeft daar echt op voortgeborduurd. We hebben met alle drie de bandencompounds gereden en hij zette halverwege de tweede ronde zijn snelste ronde neer op de softs. Zoals altijd zijn er nog wat kleine dingen waar we vanavond naar kunnen kijken, om nog meer te tweaken en te verbeteren voor VT3 en de kwalificatie morgen."

"Daniel daarentegen was niet zo tevreden en klaagde over overstuur in de eerste ronden van de ochtend. Dat is verbeterd en hij wordt over het algemeen steeds gelukkiger met de auto. Er is nog steeds werk aan de winkel, maar we zullen vanavond de dingen analyseren en hem dichter bij de voorkant van de grid krijgen, en daarmee kunnen we proberen om beide auto's morgenmiddag in Q3 te krijgen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS