Dakar

Team Eurol Rally Sport presenteert zich in Eersel, “Dutch Dakar op fraaie locatie”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 november 2023 09:03

De deelnemers aan de Dakar Rally 2024 presenteren zich zondag 12 november op het E3 strand in Eersel. Het evenement, dat eerder onder de naam Dakar pre-proloog in Valkenswaard werd gehouden, is na enkele jaren terug op de kalender.

Team Eurol Rally Sport

"We zijn blij dat we ons voor het thuispubliek op deze wijze kunnen presenteren," zegt Mitchel van den Brink. "Voor Eurol Rally Sport is het de eerste keer dat we op eigen benen staan en we willen onze fans laten zien wat we in huis hebben."

Op de schitterende locatie in Eersel komen vrijwel alle Nederlandse Dakar-teams om zich aan de rallyfans te presenteren. "Daarnaast geven we ook een demonstratie met onze voertuigen," aldus Mitchel. Die demonstratie is overigens een race tegen de klok. Na een kwalificatie voor zowel de motoren, SSV’s, als de auto’s en trucks volgt er vanaf 15.00 uur een Grande Finale. De snelste deelnemers nemen het dan op het E3 strand tegen elkaar op. De Dutch Dakar begint zondag 12 november om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree bedraagt €18,- per persoon. De organisatie van het evenement is in handen van GP Tours.

Team Eurol Rally Sport

"Voor ons is het belangrijk om alle fans en relaties te kunnen laten zien hoe de trucks en andere voertuigen er bij staan. Wij geven de demonstratie met de Iveco Powerstar, die ik tijdens de Dakar zal besturen en de Iveco T-Way." De zogenoemde T-Way wordt bestuurd door Martin van den Brink. Dat is de Iveco met de platte voorkant. De Powerstar is de truck met 'de neus'. "Daarnaast is de demo-truck van Eurol Rally Sport aanwezig en worden ook alle assistentie voertuigen gepresenteerd," aldus Mitchel van den Brink.

We bouwen een bivak
Volgens Mitchel krijgen de bezoekers in Eersel een goed beeld van de werkwijze tijdens de Dakar Rally. "We bouwen een bivak zoals we dat ook in Saoedi-Arabië doen. We zijn met ons volledige team, ongeveer twintig personen, aanwezig."

Team Eurol Rally Sport

Naast de trucks en overige voertuigen is er in het bivak van Eurol Rally Sport ook aandacht voor de Rally Experience en is de team-merchandise voor de komende Dakar Rally beschikbaar. Naast Eurol Rally Sport komen ook de overige Nederlandse teams, die in januari voor de Dakar Rally aan de start staan, naar Eersel. "We zijn in totaal met 25 teams aanwezig. We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen."

Wil jij er bij zijn op dit unieke evenement op het E3 strand in Eersel om de Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally 2024 te zien met hun trucks en rallyauto's? Kijk dan HIER voor meer informatie!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS