Karting • GK4 Kartseries

Sky Defourny doet goede zaken met zege op Raceway Venray

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2022 03:03

Sky Defourny uit Vinkeveen neemt dit jaar deel aan de IAME series Benelux en de GK4 Kart Series in de Junioren en is bezig aan een ijzersterke reeks wedstrijden. Nadat hij vorige maand in Mariembourg zijn eerste podium scoorde in deze klasse was Sky afgelopen weekend tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series in het Limburgse Venray onverslaanbaar. In de training was Defourny het snelste, in de kwalificatie noteerde hij de snelste tijd en ook alle drie de races werden aangevoerd door Defourny. Zo ging hij er met zijn eerste overwinning vandoor.

Start Junioren Sky Defourny aan kop


“Het ging eigenlijk heel erg goed, ik had in de kwalificatie al de snelste tijd. Daarna heb ik ook nog alle races gewonnen. In de kwalificatie had ik al een gat van vier tienden naar de nummer twee. Dat vond ik wel verrassend.”

In de eerste race was de start van de coureur van TD Karting goed. Hij moest wel goed op de binnenkant van de bocht letten zodat hij er niemand langs zou laten. “Dat gebeurde gelukkig niet. Ik heb een gat van ruim zes seconden geslagen en toen ben ik een beetje mijn banden gaan sparen en ik heb eigenlijk exact hetzelfde gedaan in de tweede race.”

Met twee eerste plekken ging Defourny met opgeheven hoofd de finale in. “In de derde race gebeurde er best wel een heftige crash achter me, maar daar heb ik gelukkig geen hinder aan ondervonden. En toen won ik ook de laatste race.”

Het leek erop alsof Defourny met een raket aan de start stond. Volgens Defourny is het heel iets anders: “We hebben er gewoon wat Bacardi ingegooid”, zo grapte hij met een knipoog. "Nee, maar serieus, we hebben de afstelling van de kart perfect dankzij Thierry Delré en mijn vader!"

Sky Defourny met ouders

De coureur van TD Kart Racing is momenteel 14 jaar oud en rijdt in de junior klasse. volgend seizoen gaat hij naar de senioren, maar dat is niet de enige optie die op tafel ligt: “Als we volgend jaar door willen in de karting moeten we wel naar de senioren. En anders moeten we gaan kijken naar de autosport. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het budget en sponsoring. Als we de overstap maken naar de autosport lijkt de Mazda MX-5 me wel een leuke klasse.”

“Ik wil graag deze gelegenheid gebruiken om mijn sponsoren te bedanken. Natuurlijk wil ik ook graag mijn ouders bedanken. Zij maken dit allemaal mogelijk. Daarnaast wil ik ook in de richting van Thierry Delré mijn dank uitspreken.

Sky Defourny bedankt al zijn sponsoren voor hun support:

Spring Real Estate Amsterdam
De Pelikaan Vakantiewoningen Texel
HAM Vastgoedonderhoud Velsen Noord
Mister Shop Amsterdam Noord
W.POTHUIZENBOUW Vinkeveen
ABS Autoherstel Le Mans Amsterdam Noord
Auto Brockhoff Nissan Amsterdam Noord
Autotechnica Amsterdam Noord
Asian Food Concepts on Location
Boathouse Vinkeveen
Basko Healthcare Zaandam
Eipi Belettering & Gevelreclame Purmerend
Krijtenberg Sound & Vision Amstelveen
Outer Beauty Vinkeveen
DDW Vinkeveen All-round
Timmerspecialist Vinkeveen
RCI Financial Services Schiphol
River Carwash Amsterdam Noord
En de vrienden van Sky Defourny Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS