Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout moet nog even geduld hebben: Indycarrace in St. Petersburg verplaatst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2021 16:10 • Print artikel

De Nederlander Rinus van Kalmthout moet nog even geduld hebben, nu de kalender van de NTT IndyCar Series is aangepast. De seizoensopener in St. Petersburg (Florida) die begin maart op het programma stond, is verplaatst naar eind april. Het seizoen wordt nu afgetrapt op Barber Motorsports park. De ronde in St. Pete is nu de tweede wedstrijd op de kalender.

Rinus Veekay van Kalmthout


"Ik wil onze vrienden van de Indycar organisatie en onze partners bij Green Savoree bedanken om de veiligheid en de gezondheid van de fans voorop te stellen", zei Rick Kriseman, burgemeester van Sint Petersburg. Hij kijkt ernaar uit om later in het seizoen meer publiek te mogen verwelkomen tijdens de Firestone GP in St. Petersburg.
Uiteraard worden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten gehouden en zouden aanscherpingen van de autoriteiten nog roet in het eten kunnen gooien.

Al sinds 2003 is de race op de stratenomloop van St. Petersburg de aftrap van het Indycar seizoen. Afgelopen jaar werd deze race op het eind van het seizoen gereden als spectaculaire finale van een turbulent seizoen dit ook vanwege Covid19. Rinus 'Veekay' wist toen de Rookie-titel te veroveren.

Rinus Veekay Indy Ed Carpenter Racing

De start van het Indycarseizoen staat nu gepland op 11 april op Barber Motorsports park in Alabama. De rest van de kalender van de Indycar, waarin onze landgenoot Rinus van Kalmthout ook het aankomende seizoen voor het team van Ed Carpenter Racing zal rijden, is vooralsnog ongewijzigd. /Door Pascal Wekema

RaceXpress.nl had onlangs een interview met Rinus Veekay van Kalmthout toen hij even terug was in Nederland. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS