Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout krijgt eigen documentaire op Amazon Prime

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 januari 2023 21:01

De eerste Nederlandse IndyCarcoureur in jaren, Rinus van Kalmthout, komt komend weekend in actie in de 24 uur van Daytona en strijdt daar mee voor de overwinning in de LMP2-klasse. Maar daarnaast speelt Van Kalmthout de hoofdrol in een nieuwe driedelige documentaire reeks genaamd ‘Veekay’, die op Amazon Prime wordt uitgezonden.

Rinus Veekay

Van Kalmthout rijdt sinds 2020 in de NTT IndyCar-series en rijdt daar voor het team van Ed Carpenter Racing. Hij scoorde drie podia, waarvan één overwinning. Ruim een jaar geleden ontstond het idee voor een serie over Van Kalmthout, de documentaire wordt geproduceerd door Villain Studios. In de reeks afleveringen wordt de Nederlander gevolgd in aanloop richting de Indy 500 van afgelopen seizoen. Daar behaalde hij als jongste coureur ooit een eerste startrij, maar lang kon hij er niet van genieten. Na een klein half uur in de race crashte de Nederlander al hard en was het avontuur klaar. Daarnaast krijgt de kijker een uniek inkijkje in het leven van de IndyCarcoureur zelf.

De docureeks gaat op 10 februari in première en Van Kalmthout zegt erover in een persbericht: "Het is een ontzettend professionele documentaire. Ik ben Amazon heel erg dankbaar dat ik het onderwerp mocht zijn. Het is een behoorlijk traject geweest voor de mensen van Villain Studios om dit allemaal op beeld te krijgen. Ik vind dat ze geweldig beeld hebben geleverd. Ik heb de reeks al stiekem mogen bekijken en ik ben enorm onder de indruk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS